26-06-2020

Demokrate: Saopštenje Uprave policije drkost, na snimku se vidi ko ispaljuje suzavac među djecu

Saopštenje press službe Uprave policije kojim se grčevito brane od konkretnih, uvjerljivih i javno prezentovanih dokaza koji potvrđuju da je suzavac među djecu ubačen djelovanjem njihovih službenika, predstavlja svojevrsnu drskost, javno ponižavanje službe i policijske uniforme, poručili su iz Demokratske Crne Gore. Kako su podvukli, u našoj zemlji nema čovjeka koji nije vidio da je Uprava policije dejsvovala suzavcem na djecu.



"Cijela Crna Gora je vidjela video zapis koji su javno prezentovali predsjednik i generalni sekretar Demokrata, a na kome se kristalno jasno vidi ko, kada, gdje, u kom pravcu i na koga ispaljuju arsenal patrona sa suzavcem. Cijela Crna Gora je vidjela da je to sredstvo ušlo u sportsku dvoranu među djecu. Cijela Crna Gora je mogla vidjeti pokušaj konstruisanja i podmetanja lažnih izjava i optužbi kako bi se prikrila javna sramota za policijsku profesiju i uniformu", istaknuto je u reagovanju.

Demokrate poručuju da su sve lažne konstrukcije potpuno demaskirane, eliminisane i raskrinkane.

"Nema čovjeka u Crnoj Gori koji nije vidio i koji ne zna da je Uprava policije dejstvovala otrovima na djecu. Ovo je slika koja je obišla region i Evropu i upotpunila mozaik diktature i autokratije ove vlasti po čemu je i prepoznatljiva."

Prema njihovom mišljenju, argumentacija Uprave policije izgleda filmski nestvarno.

"Argumentacija koju navodi Uprava policije da je sredstvo sa suzavcem lansirano na krov sportske dvorane, a da se neko potom popeo na njega uzeo sredstvo i ubacio kroz prozor, izgleda, čak i filmski nestvarno. Međutim da je ovakva konstrukcija nastala iz očaja potvrđuje i dalja konstatacija Uprave policije da je suzavac neko uzeo sa pločnika i ubacio kroz prozor na krovu dvorane. Ako se projektil našao na krovu, onda se pitamo otkuda pločnik na krovu sporstke dvorane?", piše u reagovanju.

Demokrate pozivaju Upravu policije da dalje ne fabrikujte laži.

"Nego da hitno dostavi snimak kojim dokazuju svoje navode, isto onako kako su Demokrate dostavile video zapis iz koga se precizno, jasno i nedvosmisleno može utvrditi da je policija lansirala više patrona koje sadrže suzavac prema sportskoj dvorani, a koji je potom završio među djecom u dvorani. Ovo saopštenje, gospodo iz policije predstavlja nezabilježen slučaj poniženja policijske uniforme. Dio policije se nažalost pretvorio u fabriku laži Demokratske partije socijalista", zaključile su Demokrate.