06-07-2017

Demokrate: Vi ste kolateralna šteta kompromisa u vašoj klimavoj koaliciji na republičkom nivou

Uvijek nam je drago kada se saopštenjem javi opozicioni DPS, posebno kada u njemu iznose kritike na nečiji račun, a posebno kada kritikuju Demokrate, jer kada vas kritikuje DPS to je znak da ste na pravom putu, saopštavajau iz Opštinskog odbora Demokrate Budva.

Demokrate: Vi ste kolateralna šteta kompromisa u vašoj klimavoj koaliciji na republičkom nivou | Radio Televizija Budva

Demokrate ističu da su osjećanja pomiješana, jer u tim saopštenjima osjećaju bol, patnju i rezigniranost "onog ko piše u čije ime piše".

"U svakom slovu se osjeća da se jako teško, gospoda iz Organizovane kriminalne grupe DPS, mire za gubitkom fotelja i prinadležnosti koje funkcija nosi. Gospoda iz OKG DPS su toliko izgubila osjećaj za bilo čiji interes osim za svoj lični, da prosto u riječima, koje od skoro na papir u njihovo ime i za njihov račun unosi doskorašnji "novinar" RTV Budva, i pored najbolje namjere ne možemo izvući ništa više sem neutoljive gladi za foteljom. Kada smo već pomenuli bivšeg novinara lokalnog javnog emitera, koji je protivzakonito i protivno svim etičkim i profesionalnim kodeksima u predizbornoj kampanji otvoreno bio pristrasan i praktično vodio kampanju za, sada već čuvenog, docenta profesora, nosioca liste OKG, o njegovim ranijim angažmanima a i ovim novim pokrenute su određene istražne radnje. Možda nije na odmet pomenuti da dotični ne posjeduje državljanstvo Crne Gore. Takođe, postoje osnovane sumnje da su dotičnom njegove predizborne usluge plaćene privremenim lokacijama i stanom. Ali, o tome će nadležni", ističu Demokrate.

Demokrate se, kako ističu u saopštenju, nadaju da napadi nervoze u opštinskoj organizaciji DPS-a nijesu izazavani gubitkom Budvanske rivijere, u koju su "brže-bolje, u poslednjih par mjeseci pozapošljavali sve svoje nezadovoljne članove".

"Oni i u tom preduzeću nastaviti da ne dolaze na posao, ali da redovno uzimaju zaradu, kao što su to radili u lokalnim organima i preduzećima dok im se to moglo. Nije vam problem da u tom preduzeću budu angažovani i doskorašnji nosioci izvršnih funkcija u vlasti koji, da bi nastavili narednu godinu da primaju zarade kao bivši funkcioneri, bivaju angažovani po osnovu ugovora o radu. Gubitkom ovog preduzeća kažnjeni ste za izborni rezultat. Vi ste kolateralna šteta kompromisa u vašoj klimavoj koaliciji na republičkom nivou, gdje su vam, koliko vidimo, ostali samo dugmići. Ali, bolje nijeste ni zaslužili", naglašavaju iz OO Demokrate Budva.

O radu nove uprave za pola godine, kako su istakle Demokrate, dovoljno govori što su za vrlo kratko vrijeme uspijeli da konsoliduju finansijske prilike.

"I što se više ne krade. Pa sve i da ništa više ne uradimo, mi smo uradili ogroman posao. A uradili smo i radimo, gospodo. Kasa Opštine odavno se nije punila ovom dinamikom. Sve finansijske obaveze se redovno ispunjavaju. Trudimo se nadljudskim naporima da sezona protekne kako treba, s obzirom na to kakvo ste nam rasulo ostavili u službama koje su dužne da o tome brinu. Za kratko vrijeme se ne može mnogo, ali mi smo i to uspijeli. Vi ste imali 27 godina, pa ste samo uništavali. Bolji dokaz da većih mrzitelja Crne Gore i Budve nema od vas, ne postoji. Na kraju, jednu stvar ste dobro rekli. Mi smo ovdje vrlo vjerovatno privremeno. O tome mogu odlučiti jedino građani. Nije nama gospodo namjera da budemo vječita, a loša vlast, kao što ste to mislili da ćete biti vi. Ako treba bićemo i privremena vlast, sve dok nakon nas ne dodje neko bolji i sposobniji. Ali taj neko će naslijediti mnogo bolje stanje nego što je ostalo iza vas. Jedno je sigurno, više nikada se vi nećete vratiti na čelo ovog grada i budite sigurni da ćemo se tome posvetiti svim svojim bićem i snagom. Budva više nema ni vremena ni snage za vas", saopštili su iz OO Demokrate Budva.