17-01-2019

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje sinoćni napad na prostorije Crnogorske

Povodom napada na prostorije Crnogorske, saopštenjem javnosti se obratila Demokratska Crna Gora u kojem navode da je ovo "nedopustiv čin koji je uperen protiv mirnog života građana".

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje sinoćni napad na prostorije Crnogorske | Radio Televizija Budva

“Slobodno djelovanje političkih subjekata i izražavanje političkih stavova i mišljenja neophodan je uslov za dalju demokratizaciju crnogorskog društva. Za svaku državu koja teži vladavini prava i koja jemči ljudska prava, pravo na mirno uživanje imovine svakog pojedinica i organizacije mora biti zaštićeno”, saopštile su Demokrate.

Kako naglašavaju, u demokratskom društvu nasilje nikada ne može i ne smije predstavljati rješenje.

“Ovo nije samo napad na jednu političku partiju, već je u pitanju nedopustiv čin koji je uperen protiv mirnog život građana Budve. Zato je neophodno da država pokaže da je u stanju da zaštiti svakoga, bez obzira na političku opredijeljenost. Sigurnost svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i političku orijentaciju, mora biti na prvom mjestu”, dodaju oni.

Demokrate očekuju od nadležnih da preduzmu sve neophodne mjere i radnje, u skladu sa zakonom, kako bi što prije rasvijetlili ovaj slučaj, a, kako dodaju, počinioce ovog vandalskog čina doveli poznaniju prava.

“Ne smijemo dozvoliti da ovaj čin mržnje naruši sliku Crne Gore, i društva u cjelini, kao primjer multinacionalnog, multivjerskog i multikulturalnog sklada. Zato se nadamo da će reakcija nadležnih institucija biti pravovremena kako bi počinioci ovog vandalskog čina bili otkriveni i sankcionisani, jer za nasilje, i mržnju uopšte, ne može biti razumijevanja i opravdanja”, tvrde oni.