07-07-2020

Demonstranti ušli u Skupštinu Srbije - intervenisala policija, bačen i suzavac

Grupa građana okupila se ispred Skupštine Srbije protestujući zbog povratka restriktivnih mjera i ponovnog uvođenja policijskog sata, koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Demonstranti ušli u Skupštinu Srbije - intervenisala policija, bačen i suzavac | Radio Televizija Budva

Kako piše portal N1 Srbija, oko 22.15 časova grupa demonstranata je ušla u Skupštinu Srbije, nakon čega je intervenisala policija i poslije petnaestak minuta ih potinsula van parlamenta. Prilikom novog pokušaja da se probije kordon, policija je bacila suzavac.

Demonstranti su u pokušaju da probiju policijski kordon srušili sigurnosna vrata. Posle 15-ak minuta policija je uspjela da ih potisne iz Skupštine, a okupljeni su snage bezbijednosti na stepeništu Skupštine gađali kamenicama, flašama i limenkama.

Među demonstrantima ima opozicionih političara, međutim oni su ostali ispred Skupštine kada je dio okupljenih "uletio" u Skupštinu.

Građani su prethodno blokirali saobraćaj na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Takovske ulice.

Kako javlja reporterka N1 Stbija, većina drži distancu, ali ne nose svi maske.

Okupljeni upućuju pogrdne reči na račun predsjednika Srbije i vladajuće stranke.

Kako su građani rekli reporterki N1, došli su jer ih je isprovocirala najava donošenja novih restriktivnih mjera.

Kako kažu, osjećaju se prevareno i ističu da im ne smeta policijski čas već to što ih je "vlast lagala" jer su u prethodnih mjesec dana održani izbori, fubdalski derbi, žurke i proslave mature...

Blokiran je saobraćaj, a među prisutnima ima i građana koji nisu iz Beograda, već gradova poput Zrenjanina i Novog Sada.

Ne zna se dokle će ostati ispred zgrade parlamenta niti da li će krenuti u protestnu šetnju, za koju je spremna i policija ako do nje dođe.

Izvor: N1 Srbija
Foto: Tanjug / Nikola Anđić