10-06-2021

DEMOS: Otkloniti što prije nedostatke u Petrovcu pred početak sezone

Miroslav Grubić, predsjednik OO Demos Budva, u saopštenju za javnost upućuje apel građanima opštine Budve, opštinskim službama i preduzećima da se zajedničkim snagama otkolone nedostaci u cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću turističku sezonu.

DEMOS: Otkloniti što prije nedostatke u Petrovcu pred početak sezone | Radio Televizija Budva

Povodom brojnih primjedbi članova OO Demos Budva, građana Petrovca i turista koji su boravili za vrijeme prvomajskih praznika i nakon tog perioda, te zbog uočenih brojnih nedostataka i ukazanih pozitivnih kritika Grubić se obraća javnosti sa ciljem otklanjanja nedostataka i propusta kako bi se turisti što spremnije dočekali.

Grubić navodi da su se nedostaci odnosno propusti, odnosil na petrovačko šetalište (oštećene klupe i mermerne ploče na zidu gradske plaže), regulisanje saobraćaja u cilju zaštite pješaka (otvaranje parkirališta), putokazne table i zapušteni prilaz na lokalitetu Mirište (Kasnoantički mozaik).

"Predlažemo i apelujemo da se uočeni nedostaci otklone u cilju što kvalitetnijeg dočeka turista. Predlažemo: sanaciju, ili zamjenu oštećenih klupa na šetalištu, sanaciju odnosno vraćanje postojeće mermerne ploče na zidu prema gradskoj plaži, otvaranje parkirališta u cilju prevencije i zaštite pješaka od nepropisno parkiranih automobila na trotoaru, u ulici Nika Anđusa kod lokala Meduza, pored hotela Palas, koja su uočena tokom vikenda. Potrebno je regulisati promet vozila na šetalištu, gdje su uočene brojne nepravilnosti kretanja većih teretnih vozila što nije u skladu sa zakonskim propisima.

Zatim predlažemo postavljanje putokazne table za parkirališta (Voli, Pošta i Autobuska stanica), putokazne table za Kasnoantički mozaik i Crkvu Svetog Tome. Neophodno je uraditi košenje, čišćenje puta i prilaza objektu Kasnoantičkog mozaika u Petrovcu." naveo je Grubić apelujući na građane da složno sa predlozima, primjedbama i sugestijama pomognu kako bi se spremno dočekala nastupajuća turistička sezona.