28-12-2020

DF Budva: Nekada se saplitalo o Snežanu Kuč prilikom ulaska u Carevićev kabinet

"Izgleda da ovih dana odbornica DPS gubi pamćenje pa očekuje da joj svi povjerujemo kada govori o malverzacijama predsjednika Carevića cinično se osvrćući na Božić Batu i Đeda Mraza kojeg nikako ne može da prežali", odgovorili su iz budvanskog DF-a, na reagovanje Snežane Kuč.


Kako su istakli u svom saopštenju, žao im je što još jednom moraju da kako su naveli, neobrazovanim i u ovom slučaju krajnje infantilnim ljudima poruče da Djeda Mrazovi jednostavno ne postoje, i ne samo da nisu dio tradicije ovog podneblja, već su marketinški trik američkog proizvođača bezalkoholnih pića iz prve polovine XX vijeka.

"Druga, mnogo ozbiljnija stvar je što odbornica Kuč, ma koliko se trudila da svojim infantilnim prozivkama nanese štetu predjedniku Careviću, je ta što ista ta odbornica možda suviše glasno ćuti kada su u pitanju milionske malverzacije oko Akva parka na Toplišu", kazali su.

Kako su naveli odbornica Kuč kao da zaboravlja, da je zaključivanjem fiktivnog ugovora između njenog oca Stanka Kneževića i Opštine (tačnije Bora Lazovića) kojim mu je sa računa Opštine isplaćeno 2,7 miliona eura
učinjeno krivično djelo.

"Postoje tragovi o tome u vidu ugovora i transfera novca, i djeluje nevjerovatno da se odbornica Kuč nakon toga usuđuje bilo kome da drži moralne lekcije o poštenju. Građani Budve su vam već dva puta do sada rekli da ne žele više da DPS brine o njima i njihovom novcu, a jedan od razloga za to je upravo i slučaj odbornice Kuč i njenog tate", kazali su u svom saopštenju.

Oni ističu i to da je možda odbornica Kuč izgubila pamćenje ili ne želi Frojdovski da se sjeća neprijatnih momenata iz svoje bliske prošlosti, ali postoji i onaj manje javan dio, o kojem takođe ćuti, kada se nije moglo ući u kabinet Bata Carevića a da se čovjek kako su kazali "ne saplete o nju".

"Toliko je redovna bila da su službenici pomislili da se radi o inventaru. Čudi nas kako nije ušla u godišnju popisnu knjigu. Kako saznajemo, tada joj nije smetao Božić Bata, već je svojom retorikom podsjećala na sva nepočinstva svoje partije. Ova metanoja odbornice Kuč od otvorenog nuđenja svojih usluga i saznanja ka tužilaštvu do tvrdog partijskog vojnika koji poziva tužilaštvo da reaguje je samo potvrda onoga što mi u DF već godinama ponavljamo a to je da ovu kriminogenu družinu treba zabraniti", kazali su.

Iz budvanskog DF-a, navide da je prosto nevjerovatna drskost osobe koja je povezana sa višemilionskim malverzacijama kojima je oštećen budžet grada da poziva tužilaštvo da reaguje.

"Očigledno se ovi partijski, korumpirani vojnici teško navikavaju na činjenicu ne samo da su opozicija u gradu, i to ometlana opozicija u gradu, već su to postali i na državnom nivou te se nadamo da će novo tužilaštvo i sudski organi koji nisu pod partijskom kontrolom DPS jednom smoći snage da se obračunaju sa kriminalnom hobotnicom koju je DPS gradio decenijama i koja je svoje pipke pružala na sve strane. Do tada ćemo imati odbornicu Kuč i njoj slične 'poštene' odbornike i odbornice, pa i poslanike i poslanice, čiji je patriotizam i poštenje u direktnoj vezi sa količinom novca koje su uspijevali da isisisaju iz budžeta i i da glume ugroženost i zabrinutost za zakone države Crne Gore koje su kršili kada god su za to imali prilike", piše u saopštenju.

Oni su odbornici Kuč poručili i to da nema razloga za brigu.

"Zato gospođo Kuč ne brinite, djeca će slaviti i Božić Batu i Djeda Mraza u zavisnosti od afiniteta, a vama poručujemo da nema te novogodišnje čarolije kojom možete zamaskirati sva svoja i nepočinstva svoje partije u Budvi i u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.