15-02-2020

DF: Čudi vas što je vjera posljednja linija odbrane dostojanstva i prava

Blijeda sijenka partije paravana organizovane kriminalne grupe, neosuđeni dio Opštinskog odbora DPS-a, poslednjim saopštenjima srlja u još dublji moralni pad i političku marginalizaciju, saopšteno je iz DF Budva.

DF: Čudi vas što je vjera posljednja linija odbrane dostojanstva i prava | Radio Televizija Budva

Oni su reagovali povodom saopštenja DPS Budva u kome su poručili predsjedniku Opštine Careviću "da malo prošeta gradom i mimo litija".

"Iznenađuje vas gospodo iz OO DPS-a da postoje građani koji mirno i dostojanstveno građanskim protestom poručuju da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti nepošten i nepravedan, jer ste naučili da građane koristite za svoje sitne potrebe, dok u džakovima iznosite njihovo biračko pravo i koriste bijedu, da biste što mirnije uzurpirali državnu i gradsku kasu. Čudi vas što predsjednik Opštine, svoje sugrađane, vjernike i one koji to nisu, poziva da zajedno izrazimo protivljenje perfidnoj pohari svetinja, onoj pohari koju je budvanski DPS vršio poslednjih decenija u ovome gradu, ostavljajući građane bez zarada, bez imovine, bez prava, bez glasa. Čudi vas što je vjera posljednja linija odbrane dostojanstva i prava, koja nas je uvjerila da građanski duh Crne Gore nije posustao zauvijek, a da je u društvenom mraku Crne Gore zasijalo bezbroj svijeća", poručili su iz DF Budva.

Oni su dodali da kriza u kojoj smo se našli u Budvi, o kojoj govore u saopštenju, još jedna je od posljedica vladavine DPS i da građani to dobro znaju i neće to zaboraviti na sljedećim izborima.

"Ni OKG, ni WTE, ni desalinizaciju, ni prodaje i preprodaje zemlje, ni kredite i dugove, ni godine bez zarada u opštinskim službama, ni partijske čistke, kao ni ovo što litije i mirna građanska okupljanja omalovažavate dok vaši partijski šefovi kidišu na svetinje naših predaka".

Iz DF su poručili da im je dobro poznata situacija u Petrovcu, jednako kao u bilo kojem dijelu budvanske Opštine.

"Ali za razliku od vremena u kojem ste radili kako ste htjeli, odgovarajući politički nadređenima, a ne građanima, danas se u ovoj Opštini slijede pravila i procedure, koja znaju da potraju, ali se posao završava. Za razliku od vas sadašnja administracija radi po zakonskoj proceduri, poštujući propise u potpunosti. Skoro sve naslijeđene projekte smo morali ponovo da uradimo jer su prethodni koje ste vi ostavili puni dilova, nezakonitosti, sa namještenim cijena zbog ugradnje i namještenim izvođačima zbog korupcije.

I dok sa svojim saradnicima Predsjednik Opštine gospodin Carević ulaže svu snagu i napor da Budva ne postane ekološka katastrofa zahvaljujući vašem kriminalu, i da turističku sezonu dočekamo spremni, poručujemo vam da građani Budve i Crne Gore ne žive samo od turizma nego i od vjere. Ne samo vjere vjerujućih građana, nego i one koja nema veze sa crkvom i litijama, a to je vjera većine građana da ćete vi i vaša partija, jednom i zauvjek, postati ružna prošlost na opštu korist svih nas", zaključuju u reagovanju na saopštenje iz DF Budva.