31-01-2020

Dječja radionica „Budva nekada i sad“

Radionica pod nazivom "Budva nekad i sad", u organizaciji Narodne biblioteke Budve i NVO "Talas", namijenjena djeci uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole, održavaće se u čitaoničkom prostoru Biblioteke, a ista počinje u ponedjeljak 3. februara i trajaće do 1. maja tekuće godine.



"Radionice će na početku imati cilj da djeca upoznaju prošlost našega grada, od legendi o postanku Budve do raznih drugih legendi koje će čitati na radionicama u februaru", navodi se u saopštenju.

"U martu će se polaznici radionice baviti životom ljudi u prošlosti. Fokus će biti na istraživanju raznih izvora, uključujući usmena predanja i pisane tragove. Djeca će imati zadatke da se raspitaju i saznaju kako su živjeli njihovi preci i porediti sa današnjim načinom života", dodaje se u saopštenju.

"U aprilu će biti riječi o prednostima života u našem gradu danas u odnosu na minula vremena, ali i o nedostacima. Biće priređen i igrokaz kao rezultat saznanja o životu nekada i sad, kao i javna debata na tu temu. Radionicu će voditi prof. Sanja Pantović", zaključuje se u saopštenju iz Uprave budvanske Biblioteke.