28-07-2020

Do 3. avgusta očekuju nas tropske vrućine, temperature do 40 stepeni

Ako ste na odmoru i planirate da ga provedete na moru donosimo vam lijepe vijesti-sunčano i veoma toplo vrijeme očekuje nas narednih dana.

Do 3. avgusta očekuju nas tropske vrućine, temperature do 40 stepeni | Radio Televizija Budva

Ko je u Podgorici moraće da se suoči sa tropskim temperaturama, posebno u srijedu i četvrtak kada se očekuje do 40 stepeni.

Meteorolog Branko Micev kaže za FOS da će naše područje ove nedjelje biti od uticajem tropske vazdušne mase sa sjeverozapada Afrike.

"To su uobičajene situacije za ovo doba godine i u takvim slučajevima kod nas se očekuju visoke teperature vazduha. Često temperature prelaze i 40 stepeni, ali kod nas se biti od 38 do 40", navodi on.

f
Micev (Foto: RTCG)
U drugom dijelu sedmice, odnosno u petak i subotu zbog velikog prisustva vlage u popodnevnim satima biće mestabilnosti.

Stoga, na sjeveru će doći do blagog osvježenja, a u planinskim oblastima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Vrućine i tropske temperature trajaće ddo3. avgusta. Već od tada bićemo pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će zahvatiti dio Balkanskog poluostrva, pa nas očekuje promjenljivo vrijeme.

"Biće nestabilnosti, posebno u kontitentalnim oblastima očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i kratkotrajni pad temperature. Konkretno, 4. i 5. avgusta očekuju se nestalbilne vremenske prilike. Tada će dio Balkanskog poluostrva biti pod uticajem ciklonske aktivnosti pa možemo očekivati lokalne pljuskove", precizira Micev.

Napominje i da će 4. avgusta duvati jak južni vjetar, i to u višim sjevernim djelovima Crne Gore i duž obale.

"Nakon toga možemo opet očekivati stabilnije i lepše vrijeme", zaključuje on.

Izvor: FOS