27-07-2020

Dobitni tiket od dva dolara pretvorio dva prijatelja u milionere

Tokom 1992. godine dva prijatelja su sklopila nesvakidašnji pakt. Naime, u pitanju je dogovor koji kaže da ukoliko jedan od njih osvoji na Pauerbol lutriji dijeli novac sa onim drugim, a nakon 28 godina sreća se osmjehnula jednom od njih.

Dobitni tiket od dva dolara pretvorio dva prijatelja u milionere | Radio Televizija Budva

Foto: Tanjug/Ilustracija

Sreća se nakon 28 godina od dogovora osmjehnula Tomu, te je tako došlo i vrijeme da se obećanje ispuni. Njegov prijatelj, Džo, je ostao zapanjen kada je dobio poziv i čuo kako Tom izgovara da je dobio "22 miliona dolara" na lutriji i koju će, naravno, podjeliti sa njim, prenosi "Telegraf".

Direktorka lutrije čestitala je dobitnicima na tome što su dočekali svoj "sretan dan" i izjavila da je presrećna zbog njih.

Rukovanje iz 1992. se isplatilo, a prijateljstvo je očito ostalo trajno.

Ipak, neće svako baš dobiti po 11 miliona. Prijatelji su odlučili da prihvate keš opciju, što je oko 16,7 miliona dolara, a nakon što plate federalni i državni porez, svako od njih dobiće po 5,7 miliona.

Džo je u penziji, a sada će mu se pridružiti i Tom. Planiraju da lijepo provedu porodične dane u penziji, a za to će im ova suma biti zasigurno dovoljna.

Dobitni tiket koštao je dva dolara.