28-01-2022

Dobrovoljnim davaocima krvi besplatan ulaz u Nacionalne parkove

Zavod za transfuziju krvi i JP Nacionalni parkovi Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji kojim će za dobrovoljne davaoce biti obezbjeđene besplatne ulaznice u Nacionalne parkove.

Dobrovoljnim davaocima krvi besplatan ulaz u Nacionalne parkove | Radio Televizija Budva

Foto: Agencija CGNews

Svi dobrovoljni davaoci, koji krv budu donirali u narednom periodu, imaće mogućnost izbora besplatne ulaznice za jedan od pet nacionalnih parkova, kao mali znak pažnje za humano djelo, kazala je direktorica Zavoda za transfuziju krvi Tamara Šćepanović.


“Ovim humanim gestom Zavodu će biti omogućeno da na jedan lijep i simboličan način iskažemo zahvalnost svima koji dobrovoljno daruju krv. Pozivam i ostale institucije i društvenoodgovorne kompanije da slijede primjer NPCG i zajednički utičemo na podizanju svijesti o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, odnosno o tome koliko je važno da imamo dovoljne zalihe krvi u svakom trenutku” poručila je Šćepanović.

Aleksandar Bulatović direktor Nacionalnih parkova Crne Gore kazao je da je saradnja između ove dvije institucije postala tradicija i ukazao na značaj promocije zdravih stilova života i boravka u prirodi, prenosi Agencija CG News.

„Pozivam i ostale institucije da prate naš primjer i nađu način za sličan vid saradnje sa Zavodom za transfuziju krvi. NPCG nastaviće da budu partner Zavodu i na drugim sličnim projektima“, poručio je Bulatović.

Izvor: Vijesti