26-11-2021

Dokić: Vodosnabdijevanje u Budvi uredno, kvalitet vode odličan

Vodosnabdijevanje u Budvi je uredno tokom cijele godine, a kvalitet vode je odličan. U cilju što efikasnijeg pružanja usluge građanima, svi tehnički kapaciteti su u funkciji, kazala je direktorica Vodovoda Jasna Dokić.


Foto: Icarius Budva

Vodosnabdijevanje u Budvi je u proteklom periodu uredno, a pritisak je i na visočijim kotama bio zadovoljavajući kazala je Dokić.

„Tokom sezone bilo je dosta turista, a mi smo kao i svake godine bili na visini zadatka. Vodosnadbijevanje je teklo svojim uobičajnim tokom, voda je dolazila do svakog našeg korisnika. Ukoliko je bilo manjih kvarova oni su pravovremeno bili otklonjeni, tako da su korisnici izbjegli nemile situacije da budu bez vode. Mi smo tu i sada za njih, dok naše službe svakodnevno rade, primamo pozive kojima se odazivamo i ubrzo intervenišemo. Tu smo kako za vodosnadbijevanje, tako i za kanalizacionu mrežu, pružamo pomoć Sekretarijatu za komunalne djelatnosti za protok atmosferskih voda, i tu smo za sve ostale aktivnosti grada da pravovremeno reagujemo“, kazala je za dnevno informativnu emisiju Polis, direktorica Vodovoda Jasna Dokić.



Kvalitet vode za piće redovno se kontroliše biohemisjskim analizama, koje pokazuju da je inzvanredna za svaku upotrebu.

„Postoje instituti za javno zdravlje kojima odgovaramo, koji uzimaju, uzrokuju našu vodu koja se testira svakodnevo i na nivou našeg društva. Ukoliko voda ne bi bila ispravna, onim kvalitetima kojim mora da odgovara, mi smo tu da naše korisnike obavijestimo, da spriječimo bilo koje nepogode, jer bi uticalo na zdravlje. Tako da slobodno konzumirajte vodu, ona zaista odgovara svim onim nepotrebnim standardima“, naglasila je direktorica Vodovoda.

Nove cijene vode za narednu 2022.godinu nisu još formirane

„Sada je problem cijene vode za 2022. godinu zbog neodržavanje Skupštine, nemamo usvojenu cijenu vode. U fazi smo sa Regulatornom agencijom da riješimo taj problem. Nadamo se uskoro da će se i to otkloniti, da ćemo imati usvojenu odluku o cijeni. Ono ka čemu se ide i kako je propisano od strane našeg regulatora je da u narednih pet godina ta cijena bude izjednačena kako bi fizička i pravna lica kao naši korisnici imali istu cijenu vode“, zaključila je Dokić.

Kada je kanalizaciona mreža u pitanju redovno se vrše terenske kontrole i čišćenje cijevi, kako bi se izbjegle havarije i situacije sa neprijatnim mirisima.

D.Č.