16-02-2021

Đoković izgubio prvi set, pa eliminisao Zvereva

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena - najbolji teniser svijeta danas je u četvrtfinalu eliminisao Njemca Aleksandera Zvereva 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 7:6), i nastavio pohod ka odbrani titule u Melburnu.


Đoković na današnjem meču, Foto: Reuters

Meč je trajao tri sata i 31 minut, a Đoković je stigao do devetog polufinala u karijeri na Australijan openu. Djelovalo je tokom meča da Đoković nema problema sa povredom, koju je doživio u ranijoj fazi turnira na meču protiv Tejlora Frica.

Đoković je loše otvorio meč - već u prvom gemu Zverev pravi brejk i prednost održava do desetog gema. Tada je Njemac servirao za osvajanje seta, ali je Đoković reagovao, oduzeo servis rivalu i prvi set u uveo u taj-brejk u kojem je ipak Zverev bio bolji i na kraju poveo 1:0.


U drugom setu na terenu je postojao samo Đoković. Na svom servisu izgubio je svega tri poena (jedan na prvom, dva na drugom servisu), dva puta napravio brejk i posle 29 minuta igre ekspresno izjednačio.


Početak trećeg seta pripao je njemačkom teniseru - Zverev je napravio brejk, vodio 3:0 i 4:1, ali je potom Đoković vezao pet gemova i poveo 2:1 u setovima. U trećem setu, pri vođstvu Zvereva 3:1 Đoković je imao brejk loptu, koju nije iskoristio. Potom je izgubio još jedan poen i bijes iskalio na reketu, nakon čega je uslijedio preokret.


I početak četvrtog seta bio je u znaku njemačkog tenisera - opet je Zverev imao prednost od 3:0, koju nije iskoristio. Đoković je uspio ponovo da se vrati u set, nadoknadio je zaostatak i nakon odigranog taj-brejka plasirao se u polufinale, iako je u 12. gemu Zverev imao set loptu i priliku da uvede meč u peti set.


Đoković će u polufinalu igrati protiv Aslana Karaceva, koji je eliminisao Grigora Dimitrova.


(Vijesti)