21-02-2021

Đoković osvojio Australijan open i stigao do 18. grend slem titule

Novak Đoković je kralj Melburna - on je danas u finalu Australijan opena savladao Danila Medvedeva 3:0 (7:5, 6:2, 6:2) i osvojio devetu titulu na ovom turniru.


Foto: Reuters

Novak je u najavi finala rekao da neće predati tron i da mladi moraju da čekaju na tiutlu u Australijan openu. Obećanje je ispunio,stigao do 18. grend slem trofeja i smanjio zaostatak za Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koji imaju po 20 grend slem titula.

Đoković je od starta dominirao, u prvom setu poveo 3:0, ali je Medvedev uzvratio i izjednačio na 3:3. Potom je u prvom setu viđena neizvjesnost do 12. gema kada Đoković pravi brejk i osvaja prvi set.

U drugom je Novak sporo krenuo, dozvolio Rusu brejk, ali je brzo uzvratio. Najbolji teniser planete vezao je četiri gema i drugi set lagano priveo kraju.

Medvedev je bio frustiran, lomio je reket, ali nije uspio da se razigra. I treći set Đoković je lagano osvojio i osvojio devetu titulu na Australijan openu.

Đoković je vezao treću titulu u Melburnu. Tri godine je bez poraza na prvom grend slemu - ima 21 vezanu pobjedu na ovom turniru.

Đoković je odigrao 28 grend slem finala, a na 18 je bio najbolji. Medvedev je izgubio drugo finale.

Đoković ima 18 grend slemova. Nadal i Federer po 20. Trka se nastavlja. Slijedi Rolan Garos...


(Vijesti)