24-07-2020

Dokumentarac o Totiju biće prikazan na Rimskom filmskom festivalu

Dokumentarni film o karijeri bivšeg kapitena Rome Frančeska Totija biće premijerno prikazan na Rimskom filmskom festivalu, rekao je umjetnički direktor Antonio Monda.


Toti je za Romu nastupao od 1992. do 2017. godine, Foto: Ansa

Film se zove "Mi Chiamo Francesco Totti", a režirao ga je Aleks Infašeli autor uspješnih ostvaranje poput "Almost Blue" i "S Is for Stanley".

Zasnovan je na knjizi "Un Capitano" koju su napisali Toti i novinar Paolo Kondo.

Radnja je smještena u noć uoči povlačenja legendarnog italijanskog reprezentativca iz profesionalnog igranja fudbala. On se, sa ostalim učesnicima, osvrće na bogatu karijeru, dok se na ekranu prikazuju ključni detalji.

Nekadašni osvajač Svjestskog prvenstva 2006. godine sa "azurima" rođeni je Rimljanin, a u Rimu je i odrastao. U redove "vučice" stiže kao 12-ogodišnak.

Kao član Rome 2001. osvojio je Seriju A. Uz to, arhivirao je i po dva trofeja Kupa i Superkupa Italije.

U Totijevom vlasništvu je rekord najboljeg strijelca u istoriji kluba. Takođe, Toti je fudbaler koji je za Romu upisao najviše nastupa.

Ostaće upamćen i kao najmlađi kapiten ekipe iz Rima.

Mediji su ga često nazivali Zlatni dječak, Osmi kralj Rima, Velika beba, Kapiten i Gladijator.

Toti je drugi strijelac svih vremena u Seriji A. U periodu od 1992. do 2017. godine u dresu Rome postigao je 250 golova.

Drži rekord i po broju postignutih pogodaka za samo jedan klub.

Rimski filmski festival biće upriličen u periodu od 15. do 25. oktobra u koncertnoj sali "Auditorium Parco della Musica".


Izvor: Ansa