17-04-2018

Dom zdravlja Budva - Prevencija karcinoma dojke i grlića materice

U subotu, u 10 sati, u Domu zdravlja Budva počeće radionica "Prevencija karcinoma dojke i grlića materice".

Dom zdravlja Budva - Prevencija karcinoma dojke i grlića materice | Radio Televizija Budva

Moto radionice koju organizuje podgoričko Udruženje zaposlenih žena Crne Gore „Žena danas” je "Nemoj da zakasniš", a ciljna grupa sugrađanke i radnice Doma zdravlja.

Prema programu rada, nakon pozdravne riječi uslijediće predavanja i besplatni pregledi za učesnice radionice koje će vršiti ginekolog Dr Nebojša Jokmanović iz Kliničkog centra Crne Gore i onkološkinja dr Nada Cicmil-Sarić sa Klinike za onkologiju.

Predsjednica NVO "Žena danas" i koordinatorka projekta Rosa Popović poručila je građankama Budve: "Pregledi ginekologa, uzimanje PAPA testa, razgovor sa ljekarom i konsultacije sve vam je to na raspolaganju u subotu u Domu zdravlja. Očekujemo vaše prisustvo.

Radionica ima namjenu podizanja nivoa svijesti kod žena da idemo redovno na kontrole. Jer, u 90 posto slučajeva, ako se ide redovno na kontrolu, bolest se može izliječiti. Prema tome, uzmimo zdravlje u svoje ruke.

"Mi smo u skoro sve gradove Crne Gore već održavali radionice. Više od hiljadu žena je došlo, došli sui mladi bračni parovi. Hoće da čuju, da se upoznaju, da ljekara pitaju. Sve je besplatno i pregledi i razgovori, a ne treba ni knjižica. Za sve što vam treba tu smo", kazala je koordinatorka Popović.