18-02-2021

Dom zdravlja spreman za početak vakcinacije

Broj oboljelih od COVID 19 u Budvi, nešto je manji u posljednja dva dana, međutim to još nije razlog za opuštanje, kazao je pomoćnik direktora DZ Budva, Blažo Radoman. On je dodao da je u toj ustanovi sve spremno za početak vakcinacije. Određeni su timovi, koji će raditi na imunizaciji stanovništva po utvrđenom redosljedu, a o svim informacijama građani će biti obaviješteni putem RTV Budva.

Dom zdravlja spreman za početak vakcinacije | Radio Televizija Budva

Gužve u Kovid ambulantama su nešto manje posljednjih dana, ali to još uvijek nije rezultat aktuelnih epidemioloških mjera, kazao je Radoman, za dnevno informativnu emisiju Polis.

"Ako gledamo gužve ispred ambulanti, možemo da kažemo da su one manje i to nas raduje. Ja msilim da to još uvijek nije rezultat ovih mjera koje su uvedene za Budvu i Tivat, ti rezultati se očekuju 12 do 15 dana nakon uvođenja, a realno bi bilo oko 1. marta", kazao je.

Radoman ponavlja da ne treba odustajati od osnovnih mjera zaštite, distance, maske i pranja ruku, ako želimo da smanjimo broj zaraženih u gradu.



"Iako je preko 990 kovid pozitivnih osoba danas u Budvi, kada gledamo onaj broj kovid pozitivnih registroivan na dnevnom nivou vidimo da je drastično manji od broja koji je bio aktuelan prethodne sedmice. Ja uvijek kažem da u taj broj kovid pozitvnih ulazi ne samo broj testiranih u DZ u Budvi, već da se ovdje sabirjau i svi rezultati iz privatnih zdravstvenih ustanova na teritoriji naše opštine", ističe Raodman.

On je apelovao na građane da poštuju sve propisane mjere i kaže da na dnevnom nivou u DZ daju oko 120 terapija kovid pacijetima.

"I dalje postoji veliki broj naših građana koji primaju terapiju propsianu od ljekara koji rade u kovid ambulnatama i njih je na dnevnom niovou oko 120-130", kazao je.

Najveći teret u borbi sa pandemijom podnijeli su ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja, kazao je Radoman.

"Zahvaljujem se kompletnom medicinskom osoblju i ljekarima koji rade u Kovid ambulantama, jer i smami znate da oni rade i na dobrovoljnoj osnovi, da je jedan dio njih bio i kovid pozitivan, da su vrlo malo koristili pravo na odmor i bolovanje i opet su se dobrovoljno vratili da rade u kovid ambulantama i opravdali njihov odgovoran odnos prema poslu", kazao je.

Budvanski DZ je spreman za početak vakcinacije

"Uskoro će početi vakcinacija građana po tačno utvrđenom rasporedu i protokolu, gdje neće biti nikakvog čekanja nego će se tačno znati čas i minut ka ko dolazi. Što se tiče kadrovskog i tehničkog smisla, tu smo već spremni, a postoji i mediicnski tim koji će samo raditi na vakcinaciji", zaključio je Radoman.

Apel za poštovanje propisanih epidemioloških mjera i dalje ostaje na snazi dok se očekuje brzi početak vakcinacije.

D.P