28-11-2017

DPS Budva: Lokalna vlast u Budvi opstala na trulim kompromisima zarad opstanka na vlasti

Budvanska vladajuća koalicija pokazala je jučerašnjim izglasavanjem povjerenja predsjedniku Skupštine Opštine Budva Đorđiju Vujoviću da opstaje isključivo na trulim kompromisima zarad opstanka na vlasti i da su zbog toga spremni da se odreknu temeljnih principa svoje politike, na osnovu kojih su dobili povjerenje građana na izborima, saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Budva.

DPS Budva: Lokalna vlast u Budvi opstala na trulim kompromisima zarad opstanka na vlasti | Radio Televizija Budva

"Takvo neprincipijelno i vještačko opstajanje na vlasti po svaku cijenu šalje jasnu poruku građanima Budve da su prevareni na izborima i da će se to ponoviti svaki put kada svoj glas poklone partijama koje se pozivaju na antifašizam kao svoju temeljnu vrijednost, a potom se tog istog antifašizma odreknu za manje od minut kada se u pitanje dovedu njihove fotelje. SDP i URA su to juče otvoreno pokazale u budvanskoj skupštini, glasajući za produžetak mandata čovjeku koji je u ime svih građana Budve, pa i u ime onih koji su glasali sa ove dvije tzv. „građanske“ i „antifašističke“ partije, položio vijenac na spomenik pripadnicima Ravnogorskog pokreta na Vidovdan. Sitne packe Vujoviću zbog tog čina ne umanjuju čijenicu da su se budvanski SDP i URA odavno priklonili politici DF-a i Demokrata, onoj čiji je cilj relativizacija fašizma i izjednačavanje zasluga boraca antifašističkog pokreta i onih koji su sarađivali sa okupatorom", navode u saopštenju.

DPS Budva dodaje da neće ni Budva ni Budvani pristati na relativizaciju ovog slučaja.

"Na izborima nijesu glasali za rušenje njima duboko usađenje antifašističke tradicije, a ni za neodgovornu političku trgovinu i opstajanje na vlasti po svaku cijenu, već za odgovorno i kvalitetno upravljanje gradom. Juče se ispostavilo da su građani dobili sve suprotno od onoga što su očekivali od lokalne vlasti", saopšteno je iz opštinskog odbora DPS Budva.