10-04-2019

DPS Budva: Šetalište više liči na ratnu zonu nego na elitnu turističku destinaciju

Iz Opštinskog odbora DPS Budva su u saopštenju za javnost poručili da umjesto što ćuti, Draganu Krapoviću bi najbolje bilo da prošeta gradskim šetalištem ili, kako su naveli, bolje rečeno onim što je ostalo od njega, poslije njegovog dvogodišnjeg promašenog upravljanja Budvom, i sprovođenja “strateških” odluka.

DPS Budva: Šetalište više liči na ratnu zonu nego na elitnu turističku destinaciju | Radio Televizija Budva

Foto: DPS

"Kakva je vizija koju je Krapović najavio na javnoj raspravi u novembru, turisti koji su već stigli u Budvu sigurno će dosta dugo pamtiti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni ističu da šetalište više liči na ratnu zonu nego na elitnu turističku destinaciju, kakvu je, kako kažu, demagog u novembru najavljivao.

"Zbog činjenice da su jeftine populističke izjave jedini rezultati Demagoga u dvogodišnjem mandatu, ovom prilikom ih javno pitamo:

Kada ste u novembru najavili rušenje, zašto niste odredili alternativne lokacije za ljude koji su od tih lokacija sebi i porodicama obezbjeđivali egzistenciju?

Zbog čega prethodno niste napravili plan uređenja tog prostora, pa tek onda krenuli u promjenu plana privremenih lokacija?

Zbog čega ste dozvolili da turiste na Budvanskoj rivijeri dočkaju umjesto uređenog šetališta, bageri i rupe na svakom koraku?

U DPS-u smatraju da su odgovori jasni.

"Prvo, nije vas briga za 250 porodica, koje su od tih lokacija egzistiale. Bitni su vam samo populistički potezi koji vam se vraćaju poput bumeranga", ističu u saopštenju.

Drugo, smatraju u budvanskom DPS-u, "nemate nikakvu viziju razvoja grada, već samo rušilačku. Kada se tome još doda da ste u novembru bili itekako svjesni da vam ubrzo slijedi razvlašćivanje, ne čudi takvo vaše ponašanje".

Treće, navode da ništa drugačije od Krapovića nisu ni očekivali.

"Jer je cjelokupna javnost svjesna da vi ne znate šta je ozbiljno upravljanje destinacijom, da odluke donosite stihijski i bez bilo kakve ideje o daljem razvoju grada.

Kako i ovoga puta ne bi ste pobjegli od činjenica, dostavljamo vam i par fotografija sa budvanskog šetališta koje govore više od riječi i simbolizuju vašu “viziju” upravljanja gradom", zaključuju u DPS-u.