17-09-2020

DPS Budva: Ulaskom u vlast nećete se spasiti krivične odgovornosti

"Nepojavljivanje odbornika naše partije na sjednici Skupštine Opštine Budva motivisano je isključivo jednim razlogom: nijesmo htjeli da svojim prisustvom damo doprinos izboru novog predsjednika Skupštine Krsta Radovića. Za nas, dotični predstavlja oličenje primitivizma, sramnih događanja pred i pod šatorom, kao i lošeg odnosa prema odbornicima", poručili su iz budvanskog DPS-a.

DPS Budva: Ulaskom u vlast nećete se spasiti krivične odgovornosti | Radio Televizija Budva

Kako su istakli, Radović za njih, predstavlja oličenje primitivizma, sramnih događanja pred i pod šatorom, kao i lošeg odnosa prema odbornicima.

"Radovićeva uloga u organizaciji linča odbornika i nereda pred zgradom Opštine, je trajni ožiljak na licu Budve. Svojim primitivnim ponašanjem unizio je funkciju predsjednika Skupštine, i sebe okarakterisao kao čovjeka bez skrupula, kome cilj ne bira sredstvo. Dolaskom odbornika na sjednicu Skupštine na osnovu saziva potpisanog od strane Anđele Ivanović, stavljen je pečat na legitimitet prethodne vlasti (DPS, SD, Crnogorska i LP). Podsjećamo, takođe, da ni Radović ni Marko Carević nijesu podnijeli tužbe zbog svojih razrješenja, što je još jedan dokaz ispravnosti i zakonitosti svega što je urađeno u posljednja tri mjeseca. Sada je jasno, da je smjena koalicione vlasti DF i DCG, bila legalna i legitimna i da to, doduše sa nekoliko mjeseci zakašnjenja, i nakon svih incidenata koje su izazivali, sada priznaju i oni koji nijesu mogli da se pomire sa činjenicom da su izgubili odborničku većinu", navodi se u saopštenju.

Zato sada, kako su kazali, glavni izazivači incidenata, predstavnici tada smijenjene vlasti, moraju objasniti zašto su izigravali lažne žrtve, manipulisali građanima da bi konačno priznali da je sve prethodno urađeno bilo po zakonu i u saglasnosti sa Statutom Opštine Budva.

"Moramo istaći da kada vođa bande za otimanje air max patika (Mišo Pejović) i vođa OKG za zloupotrebu Skupštine i vatrogasaca (Krsto Radović) horski prijete da će neko odgovarati pred zakonom, treba da budu sigurni da će pravda zakucati i na njihova vrata. Naravno, podrazumijeva se sličan tretman i člana čuvene OKG Marka Bata "podizvođača" Carevića koji ima više afera nego mandata. Demokratska parija socijalista će insistirati da sva lica koja su učestvovala u nelegalnim aktivnostima, a koja smatraju da su ulaskom u lokalnu vlast sebe zaštitili od krivičnog gonjenja, budu do kraja procesuirana", zaključuje se u saopštenju DPS-a Budva.