30-03-2018

Druga Future Tourism konferencija uskoro u Budvi

U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog kongresa Turizmijade, održaće se druga konferencija po redu Future Tourism 2018, koja će osim studentima, priliku za nova znanja omogućiti i turističkoj privredi.

Druga Future Tourism konferencija uskoro u Budvi | Radio Televizija Budva

Glavna tema ovogodišnje Future Tourism konferencije je „Digitalni marketing”, trend koji svakim danom dobija sve veći značaj.

Primenom digitalnog marketinga u turizmu može se doći do novih turista, na lakši način im prikazati kako vaša ponuda izgleda i izboriti se za veću vidljivost u medijima nego što je to do sada bilo moguće.

Turizam je jedna od najbrže rastućih djelatnosti u svetu. Sama priroda turističke djelatnosti čini je idealnom za primjenu digitalnog marketinga. Danas uz ogromnu konkurenciju neophodno je ponuditi kreativna rješenja koja će vas odvojiti od ostalih, oduševiti korisnike, omogućiti da uspostavite trajnu komunikaciju sa njima. Stavljajući naglasak na nove web tehnologije i kvalitetnu komunikaciju na društvenim mrežama mogu se poboljšati prodajni rezultati i povećati popunjenost smještajnih kapaciteta.

Digitalni marketing u turizmu je posebno djelotvoran jer omogućava da se aktivnosti precizno usmere upravo prema osobama koje čine ciljnu grupu. Sve veći broj putnika koristi internet kao glavni izvor informacija za pripremu i realizaciju svog putovanja. Kako se sve internet može koristiti za marketing u turizmu imaćemo priliku da čujemo od predavačana na drugoj po redu Future tourism konferenciji.

Između ostalog, čućemo koji su to novi trendovi u digitalnom marketingu za 2018. godinu, kako se sve instagram i druge društvene mreže mogu upotrebiti za promociju u turizmu, kao i šta su to chatbotovi u digitalnom marketingu i koje su prednosti njihove upotrebe.

II Future tourism konferencija će se održati u Akademiji znanja u Budvi 03. maja 2018. godine.