15-04-2021

Druga osnovna škola organizovala humaniranu akciju za Narodnu kuhinju

Druga osnovna škola u Budvi prepoznatljiva je po velikom broju društveno odgovornih akcija, kakva je bila i akcija za pomoć Narodnoj kuhinji Budve.

Druga osnovna škola organizovala humaniranu akciju za Narodnu kuhinju | Radio Televizija Budva

"Mi smo u novembru mjesecu radili plan škole i ova tri dana koja inače odradimo tako da eketsrena može da protekne kao neradan dan i za ostale učenike, tu smo stavili humanitarne akcije, kao šo svake godine radimo, a ove godine smo se odlučili da to bude za Narodnu kuhinju", kazala je pedagog ove škole, Vesna Bubanja.

Na sjendici nastavničkog vijeća navodi Bubanja svi nastavnici su dobili svoja zazduženja, a akcija je prošla u skladu sa epidemiološkim mjerama, od namirnica na spisku su se našle sljedeće:

"Nekvarljive namirnice, brašno, pirinač, makaorni, ulje, špagete...Sve vakumirnao i zatvoreno kako se ne bi otvorilo ili pokvarilo", kazala je Bubanja.

Nastavnici su dan ranije razgovarali sa djecom o humanitarnom radu.

"Ova akcija je simbolična, nijesmo htjeli da suma darivanja prelazi jedan euro, nijesmo išli na masu već na jednu jedinu stavr koju je svako dijete dalo i osjetilo šta znači humanost", istakla je.

Bubanja je naglasila da se Druga osnovna škola rado odaziva na humanitrne akcije kako za sugrađane tako i za učenike škole.

Namirnice su predate juče, a Narodnoj kuhinji predali su ih kooridnatori najstarihih razreda.

D.P.