22-06-2019

Drugi dan akcije “(U)baci PET opet” u Budvi

U okviru ovog projekta, UNEP Marine litter Morsko dobro u saradnji sa NVO “OZON” i supermarketima “Voli” i ”Aroma” realizuje akciju “(U)baci PET opet”, u Herceg Novom, Kotoru, Budvi i Baru, čiji je cilj upoznavanje javnosti sa modelom depozitnog sistema vraćanja plastičnog ambalažnog otpada, kroz pokaznu simulaciju tog procesa u praksi, saopšteno je iz Morskog dobra.

Drugi dan akcije “(U)baci PET opet”  u Budvi | Radio Televizija Budva

Akcija će se danas sprovesti u Budvi u marketu Aroma u TQ Plaza, od 19 do 21 h.

Tokom ekološke akcije, volonteri NVO ,,Ozon” će na promotivnim štanodvima ispred supermarketa svima koji donesu najmanje 5 praznih plastičnih (PET) flaša za uzvrat dijeliti prigodni promotivni materijal (majice, kačkete, platnene cegere) i ujedno na taj način edukovati građane o procesu depozitnog sistema vraćanja ambalažnog otpada, kao i o načinu pripreme za reciklažu PET ambalaže.

“Značaj ovog projekta i same ekološke akcije prepoznat je i u svijetlu činjenice da se u postupku izrade novog Zakona o upravljanju otpadom analizira odgovarajući model definisanja depozitnog sistema vraćanja ambalažnog otpada” –ističu iz Morskog dobra.

Oni pozivaju sve građane i turiste da se pridruže akciji, i donesu prazne plastične flaše volonterima akcije “(U)baci PET opet“ i za uzvrat dobiju prigodne nagrade, te na ovaj način daju doprinos procesu selektivnog prikupljanja otpada i procesu reciklaže.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore realizuje projekat UNEP Marine Litter, koji se finansira u okviru Programa za zaštitu životne sredine Ujedinjenih Nacija (United Nations Environment Programme).