08-08-2020

Đukanović: Pred nama je još jedna ubjedljiva pobjeda na parlamentarnim izborima 30.avgusta

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović posjetio je danas Lješkopolje u sklopu predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. Sastanku, koji je, kako su naveli iz DPS-a, organizovan uz puno poštovanje mjera NKT, su prisustvovali član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora Glavnog grada i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović i koordinator DPS za Donju Goricu Miomir M. Mugoša.



Kako su saopštili iz ove partije, na početku sastanka koordinator Mugoša je, pozdravljajući predsjednika Đukanovića, kazao da je simbolično to što kampanja kreće upravo iz Lješkopolja budući da su, naveo je, Vlada Crne Gore i Glavni grad u prethodnim decenijama uložili desetine miliona eura u ovaj kraj što je, smatra on, promijenilo izgled ovog dijela Podgorice i značajno popravilo životni standard građana.

Predsjednik odbora Glavnog grada, Časlav Vešović zahvalio se mještanima na kontinuiranoj podršci Demokratskoj partiji socijalista i njihovom, kako je podvukao, predanom angažmanu na ostvarivanju izuzetnih rezultata te iskazao očekivanje da će tako biti i ubuduće.

Član Predsjedništva i gradonačelnik Ivan Vuković je između ostalog rekao da prisustvujemo dinamičnom razvoju Donje Gorice, nakon čega je pobrojao investicije vrijedne par desetina miliona eura koje se trenutno odvijaju, čime je, dodao je, značajno unaprijeđen životni standard građana u Lješanskoj nahiji. Ukazao je na značaj predstojećih izbora za nastavak, kako je naglasio, daljeg razvoja i ukupne emancipacije crnogorskog društva.

Predsjednik Đukanović se na početku izlaganja zahvalio na organizaciji skupa i istakao da uspjeh u politici najviše zavisi od povjerenja te da je siguran da je Demokratska partija socijalista svojim predanim radom apsolutno zaslužila to povjerenje u Donjoj Gorici, kao i u cijeloj Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, na predstojećim izborima ponovo su na probi one vrijednosti koje su, rekao je, mukotrpno gradili decenijama budući da se, smatra on, i danas suočavaju sa onima koji žele da promijene kurs državne politike Crne Gore, ukinu njenu suverenost i nezavisnost i vrate je u status kakav je imala do 2006. godine. Predsjednik Đukanović je istakao da se to ne smije dozvoliti te da je Evropa prirodna kuća i ambijent za našu državu. U tom kontekstu, dodao je, da je Crna Gora danas na 50% prosjeka životnog standarda EU te da ih očekuje još puno posla i ne smiju dozvoliti da na tom putu budu zaustavljeni.

Predsjednik je kazao da Demokratska partija socijalista ima dvije prednosti koje opozicija ne može pobijediti.

"Prva prednost su ostvareni rezultati: očuvanje mira i stabilnosti, znanje u upravljanju kriznim situacijama, obnova nezavisnosti, obezbjeđivanje ekonomskog dostojanstva, učlanjenje u NATO, liderstvo u evropskim integracijama i značajno poboljšanje kvaliteta života građana. Druga prednost je jasna vizija koju naša partija ima kada je u pitanju dalji razvoj naše države kao i kapaciteti i mudrost koji u njoj stanuju da bi takva vizija bila ostvarena", kazao je on.

Predsjednik je istakao da DPS garantuje stabilnost, te da je Crna Gora danas na korak od ostvarenja cilja - evropskog kvaliteta života građana Crne Gore:

"Nikada nijesmo bili toliko evropska i toliko uvažena evropska država kao danas i to je životno djelo ove generacije", poručio je Đukanović.

Na samom kraju on je iskazao uvjerenje da je, zbog svega navedenog, pred njima još jedna ubjedljiva izborna pobjeda na Parlamentarnim izborima 30. avgusta.