02-10-2020

Đurić: Dnevni centar je otvoren, pridržavamo se preporuka NKT-a i IJZ

JU " Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju" sa radom je počeo sredinom juna mjeseca, uz poštovanje mjera propisanih od strane NKT-a i IJZ, a na kako je kazala direktorica ove javne ustanove Marija Đurić, insistiranje roditelja i Upravnog odbora.

Đurić: Dnevni centar je otvoren, pridržavamo se preporuka NKT-a i IJZ | Radio Televizija Budva

U Dnevnom centru, pridržavaju se pravila propisanih od strane nadležnih organa uslijed pandemije koronavirusa.

"Na naše veliko insistiranje, insistiranje upravnog Odbora i rodtelja, Dnevni centar je otvoren sredinom juna mjeseca uz poštovanje svih jera NKT-A I IJZ-a, koji su nam slali preporuke i smjernice kojih se pridržavamo. Pridržavomo se pravila dezinfekcije, dezi barijera, čistoća je na visokom nivou, nošenje maski, veziri", kazala je Marija Đurić vd direktorica JU Dnevni centar Budva.

Aktivnosti u Dnevnom centru trenutno pohađa 12 polaznika od upisanih 15, a Đurić ističe da bi interesovanje djece i roditelja bilo veće kada bi se kupio kombi , kojim bi djeca bila dovožena kolektivno u dnevni centar. Takođe, Dnevnom centru je neophodno i proširenje kadra.

"I za to negdje čekamo finansijska sredstva i povećanje budžeta. Nama su potrebni još logoped i defektolog i to je ono od što imamo u planu da primimo u narednom periodu", kazala je.

Dnevni centar će 8. oktobra proslaviti svoj prvi rođendan ali će slavlje biti skromno i isključivo u domaćoj atmosferi sa djecom, obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji kazala je Đurić.

D.P.