12-03-2019

Džoni Dep stigao u Tivat

Ekipa filma “Minamata”, kako nezvanično saznaje Radio Tivat, stigla je u Tivat i broji oko 200 ljudi.

Džoni Dep stigao u Tivat | Radio Televizija Budva

Ekipa u Tivtu, kako je ranije najavljeno, ostaje nedjelju dana. Riječ je o filmu u kome glavnu ulogu igra glumac Džoni Dep.

Dep će scene iz života američkog fotografa Judžina Smita snimati na Ostrvu cvijeća, tivatskoj Župi i plaži Kalardovo.

Producenti filma iz Beograda sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem još krajem prošle godine imali su sastanke i dogovorili snimanje filma na nekoliko lokacija u Tivtu tokom marta.

“Projekti poput filma Minamata su poželjni za našu opštinu i mi smo već obezbijedili saglasnost, kao i podršku opštinskih preduzeća i javnih ustanova“, kazao je tada Kusovac.

Opština Tivat je odobrila lokacije i pomogla je produkciji u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima. Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti biće angažovani mještani. Podršku projektu su već dali Komunalno Tivat i Opština Tivat.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba Judžinu Smitu. Nakon II svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit i Judžina u adaptaciji Dejvida K. Keslera.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču-razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.