09-09-2019

Ekipa prve pomoći Crvenog krsta Budva osvojila šampionski pehar

Ekipa prve pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta Budva osvojila je prvo mjesto i zlatni pehar u kategoriji podmlatka na 47. Državnom takmičenju ekipa Crvenog krsta Crne Gore, održanom proteklog vikenda u Podgorici.

Ekipa prve pomoći Crvenog krsta Budva osvojila šampionski pehar | Radio Televizija Budva

“Naporno smo se pripremali od novembra prošle godine i trud se isplatio. Cilj je bio da počnemo sa obukom djece iz osnovnih škola kako bi iz godine u godinu nadograđivali stečeno znanje i bili spremni u svakom trenutku da pruže prvu pomoć”, istakla je za Radio Budvu instruktorka prve pomoći i savjetnica za socijalnu djelatnost Jadranka Polović.

Pobjedničku ekipu su činili kapiten Marija Milošević i članovi Mia Radović, Lazar Franeta, Milica Nikčević, Stefan Ljiljanić, Filip Radulović i Milenko Nišavić.



“Naša ekipa je učestvovala u pet radnih i pet zabavnih poligona. Na radnim poligonima su bile dosta teške povrede kao što su jaka krvarenja, prelom baze lobanje, razni prelomi donjih i gornjih ekstremiteta. Ekipa je bila obučena i da pruži prvu pomoć prilikom epileptičnih napada, srčanih i moždanih udara i slično. Veoma smo ponosni na sve naše mlade volontere kako one koji su se takmičili, tako i na članove ostalih deset ekipa koje su se pripremale. Svi su usvojili znanja, tako da mogu da reaguju na pravi način u datim okolnostima”, zaključila je Polović.


Milijana Mijušković