22-07-2019

Emina i Lana među najboljima na svjetskoj sceni u ritmičkoj gimnastici

Emina Đekić iz GK "Budva" i Lana Damjanović iz podgoričkog GK "Enigma" učestvovale su na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Ritmičkoj gimnastici, koje je od 17. do 22. jula održano u Moskvi, pokazale da nam je mjesto među najboljima, kazala je za portal RTV Budva, predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore i GK Budva, Vesna Radonić.

Emina i Lana među najboljima na svjetskoj sceni u ritmičkoj gimnastici | Radio Televizija Budva

"Lana Damjanović i Emina ĐekiĆ, kao najmlađe juniorke prvenstva su odlično odvježbale u skladu sa našim pripremama za ovo prvenstvo. Jeste teško, naporno, psihički vrlo teško izdržati, skoncentristi se i odraditi vježbe do kraja, koje su pune sitnih detalja i tehnički teških rizika. One su pokazale da se sa 13 godina može dosta doga uraditi", naglasila je je Radonić.

Na terenu su ih pratile nekadašnje reprezetativke.

"Uspješna Kristina Radonjić koja je sad trenersko pojačanje u GK "Budva" i GSCG, zajedno sa mnom", kazala je Radonicć, dodajući da su u suštini zadovoljni učinjenim.

"Znamo na čemu jos trebamo da poradimo da sledeci put budemo bolji. Hvala svima na podršci, roditeljima, sponzorima, posebno Opštini Budva i Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore", istakla je Radonic.