27-04-2018

Evropski skup dermatologa u Budvi

Nakon Brisela, Atine, Valensije, Beograda, Verone i Budva postaje domaćin značajnog medjunarodnog medicinskog skupa. Prema riječima organizatora, najveći medicinski kongres u istoriji Crne Gore, 15. Spring Symposium, okupiće od 3. do 6. maja oko 1.500 eminentnih imena iz cijelog svijeta na stručnim sesijama.

Evropski skup dermatologa u Budvi | Radio Televizija Budva

Prof. Martino Neumann, ispred radne grupe EADV-a, koji je početkom maja posjetio Crnu Goru istakao je: "Ključ uspjeha Crne Gore je bila jednostavna i jasna prezentacija mogućnosti i spremnosti za organizaciju ovog važnog događaja kao i velika želja, entuzijazam i dobro lobiranje dr Predraga Štileta kod članova borda EADV-a. Sa zadovoljstvom ću doći u vašu zemlju i uživati, siguran sam, u dobroj organizaciji i sadržaju ovog važnog evropskog skup".

"Za mene lično i za Udruženje dermatovenerologa Crne Gore, ali i za cijelu Jugoistočnu Evropu ovo je veliki uspjeh", naglašava predsjednik crnogorskog udruženja dr Predrag Štilet i dodaje da se nada da će ovaj skup pomoći umnogome tome da Crna Gora bude prepoznata kao dobra destinacija za kongresni turizam i da će ubrzati proces izgradnje velikog kongresnog centra koji će na jednom mjestu moći da okupi veliki broj učesnika.

Ceremonija svečanog otvaranja planirana je 3. maja 2018. godine u 18 sati, na prostoru kod otvorenih bazena hotela "Splendid".

Turistička organizacija opštine Budva podržava ovaj projekat.