19-09-2021

Evrospska nedjelja sporta

Uprava za sport i mlade, Crnogorski školski sportski savez, nacionalni savezi, kao i školska sportska društva i klubovi u Crnoj Gori ove godine će učestvovati u inicijativi Evropske komisije pod nazivom Evropska nedjelja sporta.

Evrospska nedjelja sporta | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Evropska nedjelja sporta je događaj koji je pokrenut od strane Evropske komisije, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na promociju sportske i fizičke aktivnosti koja je namijenjena svima, bez obzira na starost, fizičku spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinaca, kao i da podstakne građane da svakodnevno budu aktivni i usvoje zdrave stilove života.

Učešće u inicijativi podrazumijeva organizaciju određenih sportskih događaja kao i promociju istih putem društvenih mreža, te animiranje učenika i zaposlenih da se uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti.

S tim u vezi, pozivamo sva školska sportska društva – škole da kroz organizaciju određenog sportskog događaja uzmu učešće u Evropskoj nedelji sporta, koja će se po šesti put u Evropi, a po četvrti put u Crnoj Gori, održati od 23. do 30. septembra 2021. godine.

U cilju doprinosa Evropskoj nedelji sporta potrebno je da Crnogorskom školskom sportskom savezu dostavite informacije o održavanju sportskih događaja u navedenom periodu, do ponedeljka 20.09.2021. godine.

Sportski događaj se može sprovesti u vidu odjeljenskih kroseva, međuodjeljenskih kroseva, turnira u rukometu,...ili bilo kojoj drugoj sportskoj aktivnosti namijenjenoj, kako djeci, tako i zaposlenima.

Napominjemo da sve aktivnosti treba da budu organizovane u skladu sa važećim mjerama Savjeta za borbu protiv koronavirusa.

Potrebno je da priloženi formular popunite informacijama o planiranom sportskom događaju i pošaljete na e-mail Saveza - [email protected] , a po završetku događaja da proslijedite fotografije.