20-05-2020

Facebook oduševio novom opcijom: Evo kako napraviti vlastiti avatar

Facebook je predstavio novu opciju koja omogućuje korisnicima da izrade sopstveni avatar. Avatari se mogu oblikovati tako da izgledaju baš poput nas te se zatim mogu koristiti kao Facebook naljepnice u komentarima ili na Messengeru.


Foto: Noob.ba

Avatar je zamišljen kao digitalni lik kojim korisnici mogu izraziti svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio Snapchat, piše The Sun.

Saopštili su kako im je cilj da privuku mlađu publiku.

"Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na Facebook-u", napisala je Fidji Simo, koja je zadužena za Facebook aplikaciju.(yt/glamwithjess)

Korisnici mogu oblikovati avatar na način što će odabrati oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu takođe obući avatar, našminkati ga ili mu staviti naočare. Izgled avatara može se promijeniti u svakom trenutku.

Da biste izradili avatar, potrebno je otići na Messenger ili u komentare i kliknuti na emoji ikonu i odabrati naljepnice. Tada ćete naići na opciju koja će vam ponuditi avatar.

Tokom izrade avatara možete upaliti kameru, koja će vam služiti kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema samom sebi.

Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.

Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je ažurirati Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš račun, ali iz Facebooka poručuju da budete strpljivi.


Izvor: Noob.ba