25-11-2020

Forbes: Crna Gora savršena skrivena destinacija

Magazin Forbes objavio je listu savršenih „skrivenih“ evropskih destinacija za putovanja na kojoj se našla i Crna Gora, kao jedna od pet idealnih zemalja za one koji traže jedinstveno iskustvo, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).


Foto: Arhiva, RTV Budva

Predstavnici NTO su kazali da tih pet zemalja, kako opisuje Forbes, obiluju prelijepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom.

„U objavljenom članku pod nazivom Pet evropskih zemalja koje su savršene za putnike koji vole skrivene destinacije, Crna Gora, Srbija, Moldavija, Letonija i Slovačka istaknute su kao podcijenjene evropske zemlje koje treba posjetiti onda kada putovanja budu moguća“, navodi se u saopštenju.

Bivša jugoslovenska republika Crna Gora, kako se navodi u tekstu, 2006. godine je raskinula uniju sa susjednom Srbijom da bi postala samostalna nezavisna država.

“Iako mala, prekrasni prirodni pejzaž zemlje čini je idealnom destinacijom za putnike koji traže skrivene dragulje u regionu Balkana”, navodi se u članku.

Kao mjesta koja su nezaobilazna prilikom posjete Crnoj Gori, Forbes navodi Boku Kotorsku, ali i sjever Crne Gore, naročito Nacionalni park Durmitor.

“Boka Kotorska, mjesto UNESCO-ove svjetske baštine, počiva na rubu Jadranskog mora, nudeći spektakularni niz istorijskih građevina uokvirenih visokim i snažnim zidinama. Nakon istraživanja istorijskog primorskog regiona Crne Gore, obavezno se uputite na sjever do netaknutog Nacionalnog parka Durmitor, gde posjetioci mogu da šetaju duž Dinarskih Alpa”, dodaje se u članku.

Članak se može pogledati na sljedećem linku:

https://www.forbes.com/sites/jaredranahan/2020/11/24/five-european-nations-that-are-perfect-for-off-the-beaten-path-travelers


(MINA Business)