16-11-2021

(FOTO) Bez knjiga i klikera: Ko to ne zna da se igra?

Kako se dobar glas daleko čuje, Budvom je prije par dana odjeknuo humani gest anonimnog sugrađanina, koji je na par lokacija u gradu postavio ljuljaške, a u glavnom gradskom parku klikeraj. Anonimni kreativac, na drvenoj tabli jasno je naglasio "za djecu", te istakao pravila igre, međutim situacija na terenu jasno je pokazala da Budvani ne zanju da se igraju.



U gradskom parku već juče zatekli smo praznu drvenu konstrukciju za igru klikera. Da li su kriva djeca ili odrasli i da li je uopšte važno ko je kriv u gradu koji je izgleda zaboravio "fer plej", ne znamo, ali svakako svjedočimo tužnom gestu i nemaru, kao i potcjenjivanju nečijeg truda.



Isto možemo primijetiti i kada je u pitanju biblioteka na otvorenom, a koja podjsećamo u Budvi prvi put postavljena 2018. godine, takođe u gradskom parku.



Ideja rada ove "riznice mudrosti" u centru grada bilo je funkcionisanje po principu "jednu knjigu uzmeš, jednu daš", međutim sugrađani su se i na to oglušili, pa se iz staklene vitrine koja bi trebala da čuva ukoričena izdanja književnosti, danas ne može pozajmiti nijedna knjiga.





Ko to u Budvi ne zna da se igra? I ko se oglušio na kretivna pravila i ideje koje hrane dušu? Ne znamo. Ali zveket klikera i šuškanje stranica u gradskom parku danas se ne mogu čuti, anonimnom kretivcu svakako hvala, što je bar na tren pokušao da vrati klikeraj, u grad koji kako se čini odavno nema kliker za "fer plej" igru.

D.P.