24-11-2021

(FOTO) Od Čelobrda do Rustova kilometar oštećenog asfalta

Put od Čelobrda ka paštrovskim manastirima Rustovo, Duljevo i Spiridon je u veoma lošem stanju. Rupe, brojna oštećenja na asfaltu, nagibi i ulegnuća su česta prepreka za vozače na ovoj dionici seoskog puta.

(FOTO) Od Čelobrda do Rustova kilometar oštećenog asfalta | Radio Televizija Budva

Foto: portal RTV Budva

Područje Čelobrda obiliuje prirodnim ljepotama i vrlo je atraktivano za pješačke ture zbog mnoštva staza, fantastičnog pogleda na Sveti Stefan i Budvansku rivijeru, dok je vozačima ipak malo drugačiji doživljaj.

Kulturno istorijski spomenici i manastiri takođe privlače pažnju posjetilaca koji ovdje navraćaju najčešće vikendom i praznicima. Stare kuće i novoizgrađene vile takođe su zastupljene u ovom dijelu Paštrovića, pa ne možemo reći da je kraj zapušten i da mu ne treba obnova. Naprotiv, mišljenja smo da ga treba učiniti još dostupnijim za putnike namjernike koji bi vjerovatno i češće dolazili da je put u dobrom stanju.

Opština Budva uložila 50 hiljada eura u sanaciju dijela saobraćajnice ka Čelobrdu

Opština Budva je planom investicionih aktivnosti za tekuću godinu izdvojila 50 hiljada eura za sanaciju dijela saobraćajnice do Čelobrda i taj posao je priveden kraju.

"Trenutno se priprema odluka o proglašenju javnog interesa za put od Čelobrda prema manastirima Rustovo, Duljevo i Spiridon jer te dionice nema u planskim doklumentima. Idejno rješenje za sanaciju ovog puta je spremno, ali je potrebno izvršiti sve neophodne administrativne poslove, pa onda krenuti u realizaciju projekta, a to može potrajati" kazao je za naš portal Marko Asanović, samostalni savjetnik u opštinskom Sekretarijatu za investicije.

Dok se ne saniraju oštećenja na asfaltu vozačima koji se zapute u ove krajeve savjetujemo oprez i strpljenje, uz napomenu da usput mogu sresti goveda koja slobodno šetaju i koja predstavljaju dodatnu opasnost i prepreku na putu.

J.M.