04-05-2021

(FOTO) U Budvi počela masovna vakcinacija, veliki odziv građana

U Budvi je jutros počela masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa Sinofarm vakcinom. Sudeći po redovima koji su se stvorili na punktovima ispred Crvenog krsta, može se zaključiti da je interesovanje građana veliko, što su nam potvrdili i iz budvanskog Doma zdravlja.



Imunizacija u Petrovcu počeće za vikend, a biće otvoren jedan punkt u Domu zdravlja, kazala je za naš portal direktorica Doma zdravlja, Vesna Vučetić. Do tada, građanima koji žive u tom dijelu opštine, na raspolaganju su punktovi u Budvi.

Direktorica Crvenog krsta, Milica Vučinić izjavila je za portal RTV Budva da sve teče po planu. U Crvenom krstu postavljeno je šest punktova na kojima radi isto toliko ljekara.

"Postoji posebna sala za preglede, i posebna sala za imunizaciju, kao i čekaonica zatvorenog tipa koja je prije svega napravljena kako stariji sugrađani ne bi predugo stajali. Volonteri Crvenog krsta vrše dezinfekciju ruku i mjere temperaturu svim građanima koji dođu", navela je ona.

Vakcinacija je u Budvi obavlja u terminu od 8h do 20h, na šest vakcinalnih punktova u prostorijama Crvenog krsta.

Masovna vakcinacija protiv COVID-19 organizovana je na više od 140 punktova u svim crnogorskim opštinama.

Do sada je u Crnoj Gori prvu dozu vakcine primilo više od 40 hiljada građana. Revakcinisalo se gotovo 24 hiljade ljudi, a dolaskom novog kontingenta od 200 hiljada kineskih Sinofarm vakcina stekli su se uslovi za masovnu imunizaciju.

Iz Vladinog tima za borbu protiv korona virusa podsjećaju građane da je poštovanje epidemioloških mjera neophodno i u periodu između primanja prve i druge doze vakcine, kao i 15-ak dana nakon revakcinacije.

Jutros ispred i u prostorijama Crvenog krsta:








D.B/M.S.