07-01-2022

(FOTO/VIDEO) Carević: Novače, Budva je uz tebe

Grupa građana BU2 okupila se kod Veljih vrata ispred Starog grada u znak podrške proslavljenom teniseru i, kako ističu, počasnom građaninu Budve Novaku Đokoviću, a povodom dešavanja oko njegovog ulaska u Australiju. Događaju je prisustvovao i predsjednik Opštine Budva Marko Carević.


Foto: Nenad Pavićević

"Niko od nas se nije nadao da će Novak Božić dočekati u pritvoru. Nažalost on je tamo, ali mi smo uz njega i vi ste uz njega, zato još jednom Novače želim da ti poručim ti si naš počasni građanin i znamo ko si ti i upravo zbog toga što si oni se boje, ali si ispisao istoriju i Melburn će govoriti o tebi dokle god postoji..Postao si problem za mnoge samo zato što si svoj, zato te i volimo, zato smo uz tebe. Onaj ko je udario na tebe će izgubiti, znam da si jak i pobijedićeš na turniru, postavićeš svjetski rekord jedini koji ti još fali i ostaćeš u istoriji potpuno nepobjediv kao što si na terenu. Budva je uz tebe, poručio je Carević sa protesta podrške Novaku Đokoviću.


Video: Portal RTV Budva"Podsjetimo, Đoković je dobio vizu za ulazak po istom principu kao još četiri nevakcinisana tenisera koja učestvuju na Australian Open-u, ali mu je naknadno boravak u toj zemlji uskraćen što je dovelo u pitanje motive za ovakav tretman prema Novaku Đokoviću", naveli su u saopštenju.J.M.