14-10-2022

(FOTO/VIDEO) TO Budva osnovala Savjet za upravljanje destinacijom

U cilju unapređenja kvaliteta upravljanja razvojem Budve, Turistička organizacija opštine Budva je na danas održanoj konstituivnoj sjednici osnovala Savjet za upravljanje destinacijom, koji broji 33 člana.


Foto: Portal RTV Budva

Članovi Savjeta izglasali su organe upravljačkog tijela, kao i poslovnik o radu.

Sjednicu je otvorio direktor Turističke organizacije Budva, Nemanja Kuljača poručivši da je zajedniča vizija da Budva bude najpoželjnije mjesto, kako za nas koji ovdje živimo, tako i za one koji ovdje gostuju i borave.

"Ukoliko mi koji ovdje živimo budemo zadovoljni životom to zadovljstvo će osjetiti i oni koji u Budvi i dolaze. Formiranje ovog Savjeta ima važnu ulogu u zajedničkom definisanju a to ćemo postići na osnovu analize naših prednosti i mana, sagledavanja okruženja i konkurencije, a potom i uspostavljanje ravnoteže između želja, interesa i potreba turista i lokalnog stanovništva, sa jedne strane i prirodnog okruženja i kapaciteta sa druge strane. Naša dužnost je da našim angažovanjem stvorimo ambient u koji će gost poželjeti opet da dođe ", kazao je on.



Predjsednik Opštine Budva Milo Božović istakao je da je cilj upravljanja destinacijom i zadovoljstvo turista, kao i prevazilaženje njihovih očekivanja u pozitvinom smislu.

"Da bi se postigla željena konurentnost neophodno je postaviti normalan model upravljanja destinacijom koji podrazumijeva snažno partnerstvo u privatnom i javnom sektoru, posebno lokalne zajednice", istakao je on.



Tačke današnjeg Dnevnog reda koje su jednoglasno usvojene:

1. Otvaranje Prve konstitutivne sjednica Savjeta za upravljanje destinacijom Turističke organizacije opštine Budva;
2. Izbor i imenvanje Verifikacione komisije;
3. Usvajanje Izvještaja Verifikacione komisije i donošenje Odluke o verifikaciji mandata članova Savjeta za upravljanje destinacijom Turističke organizacije opštine Budva;
4. Predlog Odluke o usvajanju Poslanika Savjeta za upravljanje destinacijom Turističke organizacije opštine Budva;
5. Predlog Odluke o imenovanju predsjednika Savjeta za upravljanje destinacijom Turističke organizacije opštine Budva;
6. Predlog Odluke o imenovanju sekretara Savjeta za upravljanje destinacijom Turističke organizacije opštine Budva;
7. Tekuća pitanja.

U samom radu Savjeta aktivno učestvuju predstavnici budvanske privrede, lokalne samouprave, državnih ustanova i institucija, kao i mnogobrojnih udruženja.

D.Č.