07-04-2020

Franeta: Današnje gradske vlasti Beograda ne znaju dovoljno skoru istorijsku prošlost bivše Jugoslavije

Prava Crna Gora izražava čuđenje informacijom, da su sinoć gradske vlastu u Beograda, osvijetlile i ukrasile bojama njemačke zastave zgradu Narodne skupštine, palatu Albanija i jedan broj gradskih mostova, u znak solidarnosti sa borbom Njemačke države u borbi sa pandemijom Korona virusa i tamošnjim žrtvama.


Naravno treba se, kako navode u saopštenju, solidarisati sa svim državama koje se kao i mi bore sa opakim virusom, ali se opravdano, kako kažu, pitaju, da li je to moralo biti urađeno baš sinoć, veče uoči 6. aprila, kada je Beograd bombardovan 1941. godine, što je označilo početak Drugog svjetskog rata.

"Toga dana, od strane njemačkih aviona, stradalo je više od 2.200 nedužnih građana Beograda, vojnika i oficira kraljevine Jugoslavije. Moguće je, da sadašnje gradske vlasti Beograda ne znaju dovoljno skoru istorijsku prošlost bivše Jugoslavije, ali je njihov postupak krajnje uvredljiv i nedopustiv", ističu u saopštenju.

"Prava Crna Gora izražava bojazan, da je riječ o smišljenom dodvoravanju sadašnjoj Njemačkoj, aktuelne vlasti u Beogradu, i u Srbiji, pa zato odaje počast svim nedužnim žrtvama koje su stradale u Beogradu, 6. aprila 1941. godine, a i kasnije", zaključuje se u saopštenju IO Prave Budve, koje potpisuje Aleksandar Franeta.