15-03-2022

Franeta: Novi parlamentarni izbori nisu pravo rješenje

"Naše mišljenje u ovom teškom trenutku za Crnu Goru i Grad Budvu kao i širem okruženju političke partije koje se trenutno nalaze na vlasti u Budvi trebala bi u ovom momentu da urade maksimum svojih mogućnosti i napora da lakše prebrodimo ovu nezamislivu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo", poručuje se u saopštenju Prave Budve.


Foto: Prava Budva

"Naime, juče je predsjednik Skupštine opštine Budva gospodin Krsto Radović podnio ostavku što automatski znači da će u narednim danima biti uvedena prinudna uprava u opštini Budva.

S obzirom na ovaj njegov častan i dostojanstven pokušaj izlaska iz krize u Budvi, Prava Budva očekuje i od druge strane da postupi na sličan način i adekvatno ovoj ostavci izvrši određene promjene u kabinetu predsjednika Opštine.

Smatramo da na ovaj način bi mogli bar na kratak rok ako već ne možemo na duži pružimo ruke jedni drugima, izaberemo novog predsjednika Skupštine opštine i izglasamo budžet, dočekamo spremni turističku sezonu i što je najvažnije opravdamo povjerenje građana Budve.

Naš savjet svima je da novi prijevremeni parlamentarni izbori nisu pravo rješenje i nismo sigurni da li će isti ovi ljudi poslije njih odlučivati o ovim stvarima.

Što se tiče Prave Crne Gore - Prave Budve mi smo sigurni ako dođe do eventualnih izbora na njih ćemo izaci sami pa ako zaslužimo sa dosadašnjim radom povjerenje građana ostaćemo u parlamentu, a ako ga ne zaslužimo mi ćemo se časno povući", ističe se u saopštenju.