03-09-2019

Franeta: Opozicija da se bavi građanima, a ne svojim svađama i ratovima

Na trećoj sjednici Odbora Prave Crne Gore u Budvi analiziran je dosadašnji rad odbora, ali i razmatrane aktivnosti planirane za period između septembra i maja naredne godine.

Franeta: Opozicija da se bavi građanima, a ne svojim svađama i ratovima | Radio Televizija Budva

Sjednica je započela odavanjem počasti minutom ćutanja svim žrtvama Drugog svjetskog rata, a povodom 80 godina od početka rata.

Predsjednik Milačić je tom prilikom izjavio:

"S ponosom mogu reći da je odbor Prave Crne Gore u Budvi jedan od naših najaktivnijih odbora u državi, te samim tim zahvalnost dugujem svima vama, a posebno ljudima koji vode ovaj odbor, gospodinu Franeti i Luki Liješeviću. Budva je zbog svojih specifičnosti jedna od najvažnijih opština u Crnoj Gori, te je samim tim i opstanak vlasti ovdje od velikog značaja i za opoziciju na državnom nivou. S tim u vezi, raduje me i doprinos Prave Budve koja je u kontinuitetu slala pomirljive poruke u cilju smirivanja strasti koje su opterećivale vladajuću koaliciju. Ono što već sada sa sigurnošću mogu reći jeste da će na narednim izborima, ukoliko se steknu uslovi za njihovo održavanje u pogledu reforme izbornog zakonodavstva, opozicija sa republičkog nivoa ponovo biti na vlasti u Budvi, ali ovaj put uz jako učešće i Prave Crne Gore", zaključio je Milačić.

Kordinator Prave Crne Gore za Budvu, Aleksandar Franeta je istakao:

"Činjenica da je sezona u toku, ističem da su naše aktivnosti bile čak i većeg intenziteta nego u zimskom periodu. Od redovnih sastanaka sa predstavnicima ključnih političkih subjekata, poziva opoziciji da se okrene građanima, a ne svađama i međusobnim ratovima - ali i uz redovan rad na širenju i jačanju našeg odbora, mogu zaključiti da smo već sada spremni za sve naredne izazove. Ono što obećavam predsjedniku Milačiću, ali i svima vama, jeste da će Prava Budva biti na ponos cijeloj partiji, ali prije svega građanima Budve. Najzad, ono što me ohrabruje jesu sve učestaliji razgovori sa građanima Budve, ali i sa ozbiljnim ljudima iz lokalne politike koji sve više prepoznaju potencijal Prave Crne Gore kao čiste političke priče", zaključio je Franeta.

Član IO Prave Crne Gore u Budvi Luka Liješević se osvrnuo na važnost očuvanja zelenih površina u Budvi, oživljavanje bazena na Pizani koji svaki stanovnik Budve nažalost samo čuva u lijepom sjećanju, na zaustavljanje devastacije budvanskih sela, kao i na činjenicu da Budva iz godine u godinu postaje grad bez izlaza na more, imajući u vidu činjenicu da je većina plaža privatizovano i rasprodato.

Sjednici kojom je predsjedavao kordinator Prave Crne Gore - Budva, Aleksandar Franeta, prisustvovao je i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i generalni sekretar Vladislav Dajković.