11-11-2019

Franeta u Parizu sa pukovnikom Miroslavom Nikolićem

Predsjednik Prave Crne Gore Budva, Aleksandar Franeta, boravio je u sklopu delegacije opštine Budva u Parizu. Prilikom posjete razgovarao je sa pukovnikom Miroslavom Nikolićem, vojnim atašeom Republike Srbije u Francuskoj.



"Srbija i Crna Gora su oduvijek bile bratske države koje su kroz istoriju sarađivale i zajedno učestvovale u svim oslobodilačkim ratovima. Prava Crna Gora će nastojati da takve odnose sa Srbijom održi i u budućnosti, jer smo jedan isti, bratski narod. Smatram da bi odnose kakve su Crna Gora i Srbija imali i kakve ćemo nastojati da imamo treba da imaju i ostali predstavnici našeg naroda gdje god se nalazili.", ističe Franeta u zvaničnom saopštenju.



Osim razgovora sa gospodinom pukovnikom Nikolićem, Franeta je imao priliku da upozna njenu ekselenciju, ambasadorku Srbije u Francuskoj Natašu Marić, kao i gospodina Milisava Aleksića, predstavnika delegacije za saradnju sa srpskom dijasporom u Evropi pri Evropskom parlamentu.

Prilikom posjete Franeta je zajedno sa predstavnicima budvanske opštine položio vijenac preminulim junacima srpske i crnogorske vojske iz Prvog Svjetskog rata na vojničkom groblju Tie u Parizu.