13-08-2019

Franeta: Učiniti sve da Budva nikad ne dođe u ruke političke djece Svetozara Marovića

Kordinator Prave Crne Gore za Budvu, Aleksandar Franeta ugostio je juče u kancelarijama Prave Budve predsjednika Saveza Srba u Francuskoj gospodina Đura Ćetkovića.

Franeta: Učiniti sve da Budva nikad ne dođe u ruke političke djece Svetozara Marovića | Radio Televizija Budva

Gospodin Ćetković, inače porijeklom iz Grblja, već četrdeset godina živi i radi u Francuskoj, a poslednjih godina rukovodi najvećom organizacijom koja okuplja skoro 400 000 Srba i Crnogoraca koji žive u toj zemlj, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Sagovornici su se, kako navode, složili da Budva kao srce crnogorskog turizma, ali i kao svjetska turistička destinacija, ima ogromne potencijale koji se mogu ostvariti isključivo dobrim i domaćinskim vođenjem grada, što nije bio u slučaj, kako ističu, za vrijeme prethodne vlasti.

"Posjeta velikog pregaoca i, slobodno mogu reći, svjetskog čovjeka poniklog u našem Grblju, Đura Ćetkovića, jeste potvrda i Pravoj Crnoj Gori da smo na pravom putu - putu obnavljanja svih onih lijepih tradicionalnih osobina koje su nekad krasile prave Crnogorce, odnosno Srbe iz Crne Gore", kazao je Franeta.

S tim u vezi, kako je kazao, Prava Crna Gora će nastaviti da se zalaže za očuvanje tih vrijednosti i u Budvi.

"Pogotovo dajući svoj doprinos u smirivanju tenzija, ali i važnije: očuvanju mukom stečene vlasti koju nikada više ne smijemo predati u ruke političkoj djeci Svetozara Marovića", istakao je Franeta.

Nakon susreta u prostorijama Prave Crne Gore u Budvi, Franeta i Ćetković su posjetili i predsjednika Opštine Budva, Marka Bata Carevića, kao i menadžera Opštine, Mila Božovića.