07-09-2017

Franeta: Veliko interesovanje za treninge plivanja VIDEO

Budvanski plivači započeli su novi ciklus priprema na domaćem terenu. Spremni za ono što ih očekuje tokom predstojeće takmičarske sezone, uprava jednog od najboljih crnogorskih klubova svakodnevno radi sa djecom u više termina.

Ono što ovu godinu razlikuje od svih ostalih jeste da je pripremni proces počeo na vrijeme , u odnosu na ranije kada je start kasnio i do 2 mjeseca, ne greškom kluba. Novi termini u potpunosti su prilagodjeni djeci i njihovim školskim obavezama koje su na prvom mjestu



"Ove godine smo pripremili tri termina za sve uzraste, znači imacemo jutarnji trening za djecu koja idu u medju smjenu od 08:30 do 09:30, zatim od 12:30 do 13:30 i popodnevni trening od 16 do 17:30. Ove godine smo se stvarno potrudili da svima izadjemo u susret te smo vratili sva tri tremina u funkciju" - istakla je trener Danijela Franeta.

Prema riječima trenera Danijele Franete i za ovu godinu postoji veliko interesovanje. Tokom prethodne sezone vodila se polemika o visini članarine koju roditelji za svoje mališane plaćaju u budvanskim klubovima. Šta će se dešavati ove godine u plivačkom klubu po pitanju te problematike još uvijek se ne zna.

"Podijeljeno je dosta misljenje roditelja, jer se vecina boji da se ne izgubi na kvalitetu. Naplaćicati ili ne naplaćivati , kako god se odluci, mi smo tu, imamo četiri trenera koja rade sa djecom, sva djeca ce biti primljena u svakom smislu, tako da smo spremni za rad".

Franeta je istakla zadovoljstvo zbog činjenice da od samog starta imaju odličan odnos sa sa novom upravom vaterpolo kluba, sa čijim su članovima već odrzani i prvi konstruktivni sastanci na temu plivanja.

"Mislim da smo kroz sve ove godine zaslužili više pažnje, obzirom na činjenicu da smo gotovo svake godine bili i zimski i ljetnji državni prvaci ,i da svake godine promovišemo nove talente. Ne tražimo mnogo, za nas je prihvatljiv i onaj minimum, i mislim da cemo se dobro slagati".

Iz stručnog staba plivačkog kluba su dodali da su ove godine uslovi za djecu na gradskom bazenu više nego odlicni, jer je sve sređeno i okrečeno, te da će se u narednom periodu raditi na adaptaciji odnosno prilagodjavanju jedno dijela tribina najmlađima i njihovim roditeljima. Franeta je zaključila da je obaveza kluba da zajedno sa upravom čuva taj bazen, te će se oni potruditi da u narednom periodu djecu.


Jelena Janićijević