11-03-2020

Fudbalerke Crne Gore danas igraju protiv Irske u Petrovcu

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore dočekaće danas u Petrovcu selekciju Republike Irske u četvrtom kolu grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Fudbalerke Crne Gore danas  igraju protiv Irske u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: FSCG

U prethodne tri utakmice, ekipa Mirka Marića upisala je tri poraza, od Njemačke, Grčke i sjutrašnjeg rivala.

"Poznato je da reprezentacije sa Ostrva igraju fudbal koji nama ne odgovara. Republika Irska igra veoma agresivan fudbal, sa mnogo duela i sa dosta preskakanja igre dugim loptama. Uz to, prekidi su njihov vjerovatno najveći adut", istakao je selektor Marić.

Irska je u prethodnom duelu savladala Crnu Goru sa 2:0, a upravo je to meč u kojem je naša selekcija prikazala možda i najbolju igru u prethodnih nekoliko godina.

"Utakmica koju smo odigrali u Irskoj daje nam za pravo da se nadamo da možemo da pružimo dobar otpor veoma jakoj reprezentaciji. Vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome", smatra Marić.

Sudijsku četvorku, koja dolazi iz Italije, predvodi Marija Marota. Asistiraće joj Lućija Abruceze i Veronika Vetorel, dok će u ulozi četvrtog sudije biti Debora Bjanki.

Crna Gora i Republika Irska sastaće se od 16 časova na stadionu pod Malim brdom u Petrovcu.

Utakmica će se odigrati bez prisustva publike shodno odluci Ministarstva zdravlja Crne Gore koja se odnosi na prevenciju importacije i širenja Korona virusa (COVID-19) u Crnoj Gori.

Ministarstvo zdravlja donijelo je ranije danas, na preporuku Instituta za javno zdravlje, odluku o održavanju svih sportkih manifestacija, nacionalnih i internacionalnih, bez prisustva publike.
Izvor: FOS Media