09-11-2020

GA: Građani očekuju od lidera da budu neutralni po pitanju sastava Vlade

"Ovih dana, često čujemo zahtjeve od lidera DF-a da su ih građani birali i da smatraju da im pripadaju ministarska mjesta, u Vladi Crne Gore. Znaju lideri vrlo dobro da građani nisu glasali za njih već su dali svoj glas listi, odnosno svim kandidatima na izbornoj  listi. Postavlja se pitanje, kako to da su baš oni dobili mandate, koje je lista osvojila a nisu neki drugi kandidati na toj istoj listi? Lideri su državljani Crne Gore sa pravom glasa, jednako kao i oni kandidati sa  izborne liste, koji nisu dobili mandat", navodi se u saopštenju Građanske akcije koje prenosimo u cjelosti.

GA: Građani očekuju od lidera da budu neutralni po pitanju sastava Vlade | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo integralno:
Naravno da se radi o sistemskoj diskriminaciji biračkog prava,
prava koje je određeno Ustavom da je jednako za sve birače, a nije jednako jer neki kandidati dobiju mandat, koje je lista osvojila, a neki kandidati ne dobiju mandat.

I pored spoznaje da su mandate dobili korupcijom i  diskriminacijom ostalih kandidate sa liste, lideri koalicije obmanjujući građane da su birači baš njih glasali, potražuju „ PRAVO“ na ministarske funkcije.

Ponašanje lidera ukazuje da su planirali da iskoriste građane koji su podržali litije, prihvatajući da nosilac liste Za budućnost Crne Gore bude gospodin Zdravko Krivokapić, da predsjednik Vlade bude gospodin Zdravko Krivokapić, ali da lideri određuju sastav Vlade.

Normalno je da nosiocu izborne  liste Za budućnost Crne Gore, koja je osvojila najviše mandata i u sastavu je  postizborne pobjedničke koalicije, pripada mjesto predsjednika Vlade. Normalno je i da lideri liste Za budućnost Crne Gore podrže svog nosioca liste za predsjednika Vlade. Neuobičajeno je da nakon što su podržali nosioca svoje izborne liste insistiraju  da lično učestvuju u Vladi i kad im to nije omogućeno, iznose pogrdne riječi za kandidate za sastav Vlade i za samu buduću
Vladu, mnogo intenzivnije i od same Demokratske partije socijalista. Uslove koje  traže lideri  mogli su bez opterećenja javnosti da traže prije nego su odlučili da podrže gospodina Zdravka Krivokapića.

Gospodo lideri, najmanje što građani koji su podržali pobjedničku
koaliciju, očekuju  od vas je da budete barem neutralni po pitanju sastava vlade i da podržite predloge Vlade u Skupštini. Ne zaboravite da ste, ne tako davno, u skupštini dali punu podršku budućem mandataru i svaka naknadna pamet u vezi podrške  nanijela bi ogromnu štetu građanima koji su glasali za pobjedničku koaliciju i dočekali šansu za slobodu, nakon trideset godina uništavanja Crne Gore od strane DPS-a.