18-08-2020

GA: Nanijeli smo DPS-u više problema od bilo kog drugog političkog subjekta u Budvi

"Poštovani građani i građanke Budve jedan, nadamo se mali broj građana, se mnogo brine da Građanska Akcija slučajno ne podrži Demokratsku partiju socijalista. Možemo da im kažemo da ne brinu jer je Građanska Akcija nanijela Demokratskoj partiji socijalista više problema, od bilo kojeg drugog političkog subjekta u Budvi", poručili su iz Građanske akcije.

GA: Nanijeli smo DPS-u više problema od bilo kog drugog političkog subjekta u Budvi | Radio Televizija Budva

Oni su pdosjetili zabrinute građane da je organizovana kriminalna grupa DPS-a priznala krivicu, a opštini Budva vraćena imovina u iznosu 19.5 miliona, na osnovu djelovanja Građanske Akcije.

"Da je radom Građanske Akcije ukinuta taksa na vodomjere, kojom je Demokratska partija socijalista osmislila način da podkrada građane u iznosu od 1.500.000,00 evra godišnje. Takođe radom Građanske Akcije ukinuta je dupla tarifa cijene vode za privredu kojom je DPS-a osmislila način da godišnje podkrada privredu u iznosu od tri do četiri miliona, nažalost iako je Ustavni sud 2018. godine ukinuo pljačku DPS-a, koaliciona vlast Demokrata, DF-a, SNP-a URE i SDP-a i dalje privredi naplaćuje duplu tarifu vode. Ukazujemo zabrinutim građanima da je radom Građanske Akcije, građanima ukazano na ogromne nezakonitosti u radu JPMD, kojim upravlja predsjednik opštinskog odbora Demokratske parije socijalista. Nabrojaćemo ovom prilikom neke od nezakonitih radnji u ovom preduzeću: Već deset godina sve radnje u ovom preduzeću preduzimaju se na osnovu Statuta preduzeća koji je usvojen na osnovu Zakona o javnim preduzećima, koji je prestao da važi 2010 godine, znači da rade nelegalno, suprotno Zakonu o privrednim društvima; Ovo preduzeće uslovljava zakupce da prvo plate zakup pa tek onda potpišu ugovor o zakup .Naplaćuje garanciju banke od svih ponuđača za zakup, ako odustanu od zakupa, umjesto da naplaćuju samo od najboljeg ponuđača, ako odustane od zakupa, kao što je to praksa svugdje u svijetu", kazali su.

Ovakvom praksom u JPMD kako su kazali, naplate po 50.000,00 evra od garancija, a da plažu uopšte ne daju u zakup.

"Obračunavaju reference zakupcima kojima je istekao zakup i tako diskriminišu nove zakupce koji ranije nisu bili zakupci, na taj način zloupotrebljavaju državnu imovinu u političke svrhe i dr. Na kraju, upućujemo građane koji sumnjaju u Građansku Akciju, da se zapitaju kako je moguće da koalicija Demokrata, DF-a, SNP-a URE i SDP-a zadnje četiri godine, naplaćuje komunalije na osnovu isteklih katastrofalnih planova organizovane kriminalne grupe, nanoseći ogromnu nenadoknadivu štetu građanima Budve. Da se zatim uvjere da Građanska Akcija, pokretanjem najvažnijeg pitanja za građane Budve, ustvari još jednom kvari planove organizovane kriminalne grupe Demokratske partije socijalista, koja je osmislila da betonizacijom grada ostvari ogromnu zaradu i trajno uništi grad. Ne brinite za Građansku Akciju nego još jednom razmislite, podržite i vi Građansku Akciju, da zaustavimo falsifikovanje isteklih planova, kao što će je podržati mnogi građani koji shvataju kolika opasnost prijeti lično njima i gradu. Zaokružite broj 5", zaključuje se u saopštenju.