28-09-2018

Gimnastičarka iz Budve predstavljala našu zemlju na Svjetskom prvenstvu

Jovana Markovic članica gimnastičkog kluba Budva, predstavljala je našu zemlju na Svjetskom prvenstvu, koje je održano u Sofiji od 10-og do 16-og septembra. Ova perspektivna sportiskinja otputovala je na takmičenje, predvođena stručnim štabom koji su činile, slektorka Nada Vucković Pisić, sutkinja Jovanom Dejanović i glavnim trenerom reprezentacije Vesnom Radonjić.

Gimnastičarka iz Budve predstavljala našu zemlju na Svjetskom prvenstvu | Radio Televizija Budva

Crnogorska predstavnica na ovom takmičenju imala je izuzetno jaku konkurenciju, jer podsjećanja radi imalo je više od 300 takmičarki u individualnim i grupnim takmičenjima.

Prema riječima trenera reprezentacije Vesne Radonjić samo Svjetsko prvenstvo poslužilo je da se naša ekipa upozna sa nekim novim metodama koje može primjenjivati u radu sa djecom u Crnoj Gori.

"Shvatili smo neke naše nedostatke, potencijale koje imamo i realno gledajući ja kao trener sam jako zadovoljna sa onime što smo prikazali na Evropskom i na Svjetskom prvenstvu, s obzirom da smo prije 2 godine imali prvo Evropsko prvenstvo u Izraelu. Vidio se Anjin veliki napredak sad u Španiji koji se pokazao rezultatom, a Svjetsko prvenstvo je u stvari vrh svakog sporta i pravo mjerilo našeg trenutnog stanja u ritmičkoj gimnastici", kazala je Radonjić.

Mlada takmičarka možda i nije bila psihički pripremljena za Svjetsko prvenstvo.

"Ona se šaroliko ponašala upravo zato što mi nismo stabilni psihički za tako velika takmičenja, tu je jedan veliki nedostatak možda i nas trenera, jer izdržati jedno tako veliko takmičenje je veliki pritisak za gimnastičarku koja prvi put ide na takvo takmičenje, i to je pokazala zadnji takmičarski dan kada više psihički nije mogla da izdrži" istakla je Radonjić i dodala, da se do tad držala dostojanstveno i odradila sve što treba.

Njen plasman se nalazio između 102og i 108og mjesta, da bi se poslednjeg dana plasman podigao na 120-o mjesto.

Za gimnastičarke iz Budve predstoje neka međunarodna takmičenja i turnir povodom Dana Opštine, koji će okupiti veliki broj učesnika iz cijelog regiona. Podsjećanja radi ovo je drugo učešće naše zemlje na ovako prestižnom takmičenju.