12-12-2018

Glavno budvasnko šetalište u lošem stanju

Glavno budvasnko šetalište kojim ljeti prođe na hiljade turista uživajući u mirisu mora i uličnim animatorima, ne predstavlja ni lijep a ni siguran ambijent sudeći po rupama i zakrpama na nekoliko dionica duž istog.

Glavno budvasnko šetalište u lošem stanju | Radio Televizija Budva

Budvansko šetalište je najfrenkventnija ulica tokom ljetnjih mjeseci. Ne postoji turista koji nije bar jednom prošao tom trasom. No kada sezona prođe slika je potpuno drugačija.

Građani su mišeljenja da bi ga trebalo rekonstruisati ali i zabraniti prolaz automobilima koji su glavni krivci ovakve slike. Izbočine, rupe i oštećene kamene ploče, poplave kada pada kiša su samo neki od problema našeg šetališta.


"Mislim da ovo šetalište treba komplet da dignu", kazao je jedan od prolaznika dok je drugi istakao da prvo treba zabraniti saobraćanje automobila šetalištem.

"Trebao bi se prvo zaustaviti saobraćaj, to je jedino rješenje. Za nas koji imamo djecu u kolicima je to veoma važno iz razloga da bi mogli na miru da prošetamo a da ne razmišljamo jesu li nam djeca sigurna".

Slika koju kao turistička atrakcija šaljemo kako domaćim tako i inostranim tusristima nije lijepa. Od velike je važnosti da se sve nepravilnosti saniraju, tako da od nadležnih organa očekujemo blagovremeni odgovor u vidu konkretne ideje za rješenje postojećeg stanja.