12-01-2016

Gojković: Moramo biti zadovoljni nakon dva gola minusa u finišu

Vaterpolisti Crne Gore četiri sekunde prije kraja golom Nikole Vukčević izvukle su remi protiv Španije 8:8. Selektor Vladimir Gojković zadovoljan s obzirom na to da smo u finišu gubili sa dva gola razlike.

Gojković: Moramo biti zadovoljni nakon dva gola minusa u finišu | Radio Televizija Budva

'Ako pogledamo da smo dva minuta prije kraja gubili dva razlike, moramo biti zadovoljni. Imali smo igru koju smo stabilizovali u drugoj i trećoj četvrtini. Stvorili smo veći broj šansi, nijesmo koristili igrača više. Oni su se dobro branili, mi smo imali nekoliko otvorenih šuteva. Njihov golman je napravio nekoliko dobrih odbrana kod 4:4. Kod 5:5 smo imali priliku da pređemo u vođstvo. Odbrana je bila dosta stabilna, sem u ta prva četiri minuta utakmice. Moramo biti zadovoljni kad smo postigli gol četiri sekunde prije kraja. Mi igramo posljednji meč u grupi sa Slovačkom. Španci za sada imaju plus dva, vidjećemo šta će biti na kraju.

'Španci su kao i cijeli pripremni period odigrali na vrhunskom nivou. Mi smo to i znali jer smo gledali utakmice gdje su bili bolji od Mađarske u Budimpešti. Meč kao što smo i svi očekivali, veliki okršaj do posljednje sekunde, na gol razliku se igralo. Na kraju smo mi izvukli bod. Ali, moglo je da bude i obrnuto. Nijesmo nezadovoljni, odlučivaće gol razlika. Slovačku moramo da savladamo sa što većom razlikom', rekao je Mlađan Janović.

"Mislim da možemo biti zadovoljni kako smo odigrali utakmicu. Promašili smo par dobrih šansi, par zicera na otvaranju meča. Na kraju izvukli smo remi. Dosta toga zavisi od nas. Nema razloga da na kraju budemo nezadovoljni. Pokazali smo karakter u finišu. Ništa nije izgubljeno kada je prvo mjesto u pitanju, idemo dalje, dosta toga zavisi od nas', kazao je Darko Brguljan.

"Cijelu utakmicu smo stizali rezultat. Imao sam neki osjećaj na 5:5 da su naši, odbranili smo se sa dva igrača manje. Međutim, nijesmo uspjeli da postignemo gol, i mi smo imali dva puta igrača više. Jurili smo ih cijelu utakmicu, tako da moramo bit zadovoljni', kazao je Draško Brguljan.