18-02-2020

Goran Božović potpredsjenik Crnogorske

Na četvrtom redovnom Kongresu Crnogorske koji je održan u Budvi izabrano je novo rukovodstvo koje garantuje revitalizaciju partije i jasnu građansku državotvornu orijentaciju, navodi se u saopštenju Crnogorske.



Za predsjednicu partije, kako su istakli, izabrana je Anđela Ivanović, jedna od osnivača Crnogorske i predsjednica kluba odbornika Crnogorske u budvanskom parlamentu. Uz Nemanju Malovrazića i Đorđiju Kovačevića potpredsjednik Crnogorske u narednom četvorogodišnjem periodu biće i Goran Božović, predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Tivtu".

„Ponosan sam što sam dio tima koji ima snage i hrabrosti boriti se za bolje sjutra, za našu djecu, za našu Crnu Goru, građansku, evropsku, demokratsku, prosvjećenu, pravednu, pluralnu, multinacionalnu, multikonfesionalnu, i sa svim onim afirmativnim epitetima koji je čine bogatijom i ljepšom. Borićemo se
za život dostojan čovjeka, za svijetliju budućnost. Naš je cilj slobodan, srećan i zadovoljan građanin u pravednom i razvijenom društvu, u našoj domovini Crnoj Gori“ istakao je Božović u svom obraćanju na Kongresu, naglasivši da je spreman boriti se silovito kako bi se kao društvo približili ovim idealima.

Na Kongresu su usvojene nove rezolucije, o ekonomiji i liberalno-demokratskom kontinuitetu, koji uz Rezoluciju o budućnosti Crne Gore čine partijska dokumenta u kojima su definisane ideje i principi djelovanja u narednom periodu, i kojima su potvrđene sve vrijednosti na kojima je Crnogorska osnovana.

Božović je najavio učešće Crnogorske na lokalnim izborima u Tivtu, kazavši da uveliko prikupljaju potpise podrške.

„Spremamo se za samostalan nastup, a za slučaj da se ukaže prilika i izrazi spremnost ostalih subjekata za formiranje bloka opozicionih partija građanske orijentacije, bez hipoteka prošlosti, otvoreni smo za pregovore. Vjerujem da su građani Tivta prepoznali Crnogorsku kao beskompromisnog borca protiv
odnarođene i devastatorske vlasti u Tivtu. Završen je ozbiljan izborni program koji garantuje unaprijeđenje kvaliteta života građana Tivta. Očekujem da građani podrže našu časnu namjeru kako bi pošteno radili u najboljem interesu lokalne zajednice, bez ikakvih ličnih interesa i korupcije, za razliku od trenutne vlasti koja poznaje samo interes sopstvenih džepova. Ljudi koji će nositi kampanju Crnogorske u Tivtu ličnim integritetom biće garant odgovornog i posvećenog političkog djelovanja u službi građana“ zaključuje Božović.